Σε εξέλιξη βρίσκεται μια συστηματική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων να επιλύσει χρονίζοντα ζητήματα που αφορούν σε κληροδοτήματα, ώστε να προχωρήσει η αξιοποίηση του καθενός από αυτά, σύμφωνα και με τη βούληση του διαθέτη. Ζητήματα σε πολλές περιπτώσεις πολύπλοκα (όπως υποθέσεις καταπατήσεων, εγκατάλειψης, νομικών εμπλοκών κ.λπ.) αντιμετωπίζονται μεθοδικά για καθεμία περίπτωση ξεχωριστά.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε η αποβολή ιδιώτη από ακίνητο του κληροδοτήματος Κωνσταντίνου Ιωαννίδη στην περιοχή της Κυψέλης, στην Αθήνα, το οποίο και κατακρατούσε αυθαίρετα για ιδιόχρηση επί 13 έτη, από το 2003.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εντεταλμένη για τα κληροδοτήματα δημοτική σύμβουλος Γιώτη Γωγώ και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος, ο οποίος είναι και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής Κληροδοτημάτων του Δήμου Ιωαννιτών. μετέβησαν στην Αθήνα για τον σκοπό αυτόν, παρουσία δικαστικού επιμελητή, ο οποίος κι έκανε την καταγραφή των κινητών πραγμάτων που βρίσκονταν εντός του ακινήτου.

Σε εφαρμογή τελεσίδικης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αποδόθηκε στον δήμο η οριζόντια ιδιοκτησία του πρώτου ορόφου και η εγκατάστασή του στο εν λόγω ακίνητο, αφού έγιναν οι προβλεπόμενες ενέργειες που ορίζει ο νόμος. Επιπλέον, έγινε αποκομιδή των άχρηστων αντικειμένων και πραγματοποιήθηκε απολύμανση και μυοκτονία στον χώρο τον οποίο ο καταληψίας είχε μετατρέψει σε «χωματερή» επικίνδυνη για την υγεία των περιοίκων.

Όπως έκανε γνωστό η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Γωγώ Γιώτη, για το εν λόγω ακίνητο ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει μέσω της δικαστικής οδού την προσπάθεια, ώστε να του αποδοθεί και το τελευταίο τμήμα του κτηρίου (ημιυπόγειο), στο οποίο συνεχίζεται η αυθαίρετη κατακράτηση από τον ιδιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι σκοπός του «Κληροδοτήματος Ιωαννίδη» είναι η χορήγηση υποτροφιών σε άπορους και άριστους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της πόλης. Τελευταία φορά χορηγήθηκε υποτροφία το σχολικό έτος 2006-2007.

Λόγω στέρησης εισοδημάτων δεν είναι προς το παρόν εφικτή η εκπλήρωση του σκοπού του διαθέτη. Από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής καταβάλλονται προσπάθειες αξιοποίησης των τριών ακινήτων του κληροδοτήματος Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, ούτως ώστε η βούληση του διαθέτη να μπορεί να πραγματοποιηθεί.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης