Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας εννέα άτομα, (τρεις ημεδαποί και έξι αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής εκ των οποίων και μία γυναίκα), ηλικίας από 18 έως 58 ετών, για διενέργεια παράνομων τυχερών παιχνιδιών.

Αναλυτικότερα κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, το βράδυ της Παρασκευής σε κατάστημα – καφενείο ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού στην Λευκάδα, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη εντός του καταστήματος, διαπιστώθηκε η διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιχνιδιού «poker texas holdem», από δύο υπαλλήλους αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας (έναν άνδρα και μία γυναίκα ηλικίας 21 και 24 ετών) οι οποίοι είχαν τον ρόλο του ταμία και της «ντίλερ» καθώς και έξι παίκτες , οι οποίοι και συνελήφθησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 500 περίπου μάρκες, 8 τράπουλες, ένα σημειωματάριο, ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, καθώς και το χρηματικό ποσό των 660 ευρώ.

Οι εννέα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ τα χρήματα που κατασχέθηκαν παραδόθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης