Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το κτήριο της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Όπως καταγγέλλουν φοιτητές, μέσα στην εβδομάδα έπεσε ο σοβάς από το ταβάνι στο διάδρομο της σχολής. 

Στην καταγγελία τους οι φοιτητές προσθέτουν επίσης πως δεν είναι λίγα τα περιστατικά, όπου συμφοιτητές τους έχουν τραυματιστεί την ώρα του μαθήματος, ακριβώς επειδή το ταρτάν του στίβου και συνολικότερα τα γήπεδα, είναι ακατάλληλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταγγελία των φοιτητών

«Την Πέμπτη 16/3 στο χώρο της σχολής και συγκεκριμένα έξω από τις αίθουσες του Μεγάλου Αμφιθεάτρου και της αίθουσας 5, οι σοβάδες από το ταβάνι φούσκωσαν και έπεσαν κυριολεκτικά κάτω» καταγγέλλουν στα «Φοιτητικά Νέα» φοιτητές της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. «Μπορούμε να πούμε, ότι από τύχη δεν έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι μας, ότι από τύχη δεν βρέθηκε κάποιος συμφοιτητής μας στο νοσοκομείο», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον αναφέρουν: «Αυτό το γεγονός φέρνει στο προσκήνιο τις επιπτώσεις από την χρόνια υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων και την ελλιπή συντήρηση των υποδομών και εγκαταστάσεών μας, με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο ότι η πολιτική τους βάζει στο ζύγι, από τη μία τις ανάγκες που έχουν οι φοιτητές για σύγχρονους όρους φοίτησης, σύγχρονες εγκαταστάσεις, σύγχρονα μέσα και εργομετρικά εργαστήρια, και από την άλλη τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την πολιτική ιδιωτικοποίησης της παιδείας και των πανάκριβων μεταπτυχιακών και σεμιναρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι τυχαίο ότι ολόκληρο το ΕΚΠΑ λαμβάνει ετήσια χρηματοδότηση 2,6 εκ. ευρώ και την ίδια στιγμή δίνονται για την απόσπαση της διδακτικής και παιδαγωγικής επάρκειας και από τη δική μας σχολή, 13,6 εκ. ευρώ. Ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει τις σπουδές μας καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας, να αγωνιστούν για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη σήμερα». Ζητούν «να αναβαθμιστούν οι απαρχαιωμένες μας εγκαταστάσεις, να παρθούν μέτρα προστασίας τόσο στα γήπεδα στα οποία αθλούμαστε, όσο και στους χώρους στους οποίους κάνουμε μάθημα. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που συμφοιτητές μας, έχουν τραυματιστεί την ώρα του μαθήματος, ακριβώς επειδή το ταρτάν του στίβου και συνολικότερα τα γήπεδα, είναι ακατάλληλα».

Παράλληλα απαιτούν: «1. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιλυθούν άμεσα οι υλικές ζημιές στο χώρο της σχολής και να αναπληρωθούν όλα τα μαθήματα που αναβάλλονται λόγω της ζημιάς.

2. Έκτακτο κρατικό κονδύλι για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, συνολικά των εγκαταστάσεων, των γηπέδων και εργαστηρίων της σχολής.

3. Μετεγκατάσταση της σχολής μας στο χώρο της Ζωγράφου, για τον οποίο υπάρχει συγκεκριμένο κρατικό κονδύλι και πληροί όλες τις προϋποθέσεις μετεγκατάστασης».

Τι ανακοίνωσε η Σχολή

«Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στο Κτήριο Β (Μεγάλο Αμφιθέατρο, αίθουσες 3,4,5, Εργαστήρια) λόγω τεχνικού προβλήματος στο κτήριο.Τα υπόλοιπα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά. Ο Κοσμήτορας της Σχολής»

Δείτε φωτογραφίες:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης