Στην επέκταση – νομιμοποίηση του ΚΥΤ Μόριας προχωράει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έπειτα από την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 6/8/2020, η οποία μιλάει για τη χορήγηση άδειας χωροθέτησης και κατασκευής σε γεωτεμάχια που βρίσκονται στη θέση Μάρμαρο και «Μαντζάρη» στην αγροτική περιφέρεια Μόριας που ανήκουν στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης του Δήμου Μυτιλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 

Η παραπάνω απόφαση επιβεβαιώνει το προ ημερών ρεπορτάζ του LesvosPost.com, το οποίο είχε μεταφέρει τη συνάντηση στελεχών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με ιδιοκτήτες ελαιοκτημάτων πέριξ του ΚΥΤ, που μιλούσε για επέκταση του ΚΥΤ Μόριας, με μισθώσεις ελαιοκτημάτων έναντι 180 ευρώ το στρέμμα. Ακόμη, καταρρίπτει το αφήγημα τόσο της Κυβέρνησης, όσο και των τοπικών αρχόντων που μιλούσε για καμία επέκταση του ΚΥΤ Μόριας, με τους τοπικούς άρχοντες να διατυμπανίζουν πως «πιέζουν» για άμεσο κλείσιμο του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, μετά τη «θύελλα αντιδράσεων» που υπήρξε από την τοπική κοινωνία, στο άκουσμα των συναντήσεων στελεχών του αρμόδιου Υπουργείου με τους ιδιοκτήτες των ελαιοκτημάτων, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης και Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως: “δεν γνώριζαν για τις κινήσεις του Υπουργού Μηταράκη, και πως δεν θα επιτρέψουν καμία επέκταση αλλά επιδιώκουν και επιζητούν το οριστικό κλείσιμο της υπάρχουσας Δομής.” Στα παραπάνω προστέθηκαν και οι δηλώσεις του Υπουργού που διέψευσε τα σενάρια περί επέκτασης του ΚΥΤ. 

Βέβαια, σε όλα αυτά, έχουμε και τη δημιουργία του Αστυνομικού Τμήματος, καθώς και του Κέντρου Υγείας στη Μόρια. Το Κέντρο Υγείας, μάλιστα, θα ανεγερθεί με χρηματοδότηση από την Ολλανδική Κυβέρνηση, που μόνο οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ δεν δηλώνουν.  

Ο Πρόεδρος της Μόριας, κ. Γιάννης Μαστρογιάννης, πρόσφατα προχώρησε σε δηλώσεις σε τοπικό μέσο της νήσου, και δήλωσε πως: «Δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία του Κέντρο Υγείας έναντι του ΚΥΤ, γιατί θα μιλάμε για μονιμοποίηση της κατάστασης, αλλά είναι «θετικός» στη δημιουργία αυτού στη Λάρσο, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται κάτοικοι από την Αγιάσο, τη Γέρα και από τα υπόλοιπα χωριά». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως γίνεται αντιληπτό, τις επόμενες ώρες και ημέρες θα έχουμε εξελίξεις επί του θέματος, με την αγωνία όλων να κορυφώνεται, και μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με τα περίπου 43 στρέμματα κι αν θα υπάρξει συνέχεια… 

Πηγή: lesvospost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης