Επαγγελματίες… χασισοκαλλιεργητές ήταν οι τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν χθες στην Ιεράπετρα, σε θερμοκήπιο όπου καλλιεργούνταν περισσότερα από 2.000 δενδρύλλια κάνναβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν πριν από αρκετούς μήνες, όταν στα γραφεία της αστυνομίας έφτασαν πληροφορίες ότι μία ομάδα τεσσάρων ανδρών – ηλικίας 45, 46, 52 και 55 χρόνων – ασχολούνταν με την καλλιέργεια και διακίνηση χασίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί άρχισαν τη διακριτική παρακολούθησή τους και κατά την έρευνά τους συνέλεξαν στοιχεία για την παράνομη δράση της ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν τόσο στο Λασίθι όσο και στο Ρέθυμνο.

Οι φυτείες και η… σύλληψη

Μετά τη συλλογή πολύτιμων στοιχείων οι αστυνομικές αρχές αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη δράση της εγκληματικής ομάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωρίζοντας ότι και οι τέσσερις είχαν δώσει… ραντεβού στο θερμοκήπιο που κατείχαν από κοινού ο 45χρονος και ο 55χρονος στο χωριό Ανατολή της Ιεράπετρας, οι αστυνομικοί έκαναν «ντου».

Εκεί διαπίστωσαν πως στο θερμοκήπιο υπήρχαν 2.627 δενδρύλλια κάνναβης, που βρίσκονταν στο στάδιο ανάπτυξης και καλλιεργούνταν με τη χρήση τεχνικού εξοπλισμού.

Παράλληλα, κατά την έρευνα βρήκαν και κατάσχεσαν ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρα και 23 σφαίρες.

Στη συνέχεια οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνα σε αποθηκευτικούς χώρους στον Δήμο Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, ιδιοκτησίας του 52χρονου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν 22 κιλά κάνναβη, 133 χασισόδεντρα τα οποία καλλιεργούνταν με τη μέθοδο της υδροπονίας και πλήρη εξοπλισμό, αποτελούμενο από ανεμιστήρες, λάμπες, αφυγραντήρες κ.λπ.

Η τρίτη φάση των ερευνών έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

-20 πυροκροτητές
-3 μέτρα βραδύκαυστη θρυαλλίδα
-πιστόλι
-κυνηγετικό όπλο
-διόπτρα νυκτός
-688 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
-το χρηματικό ποσό των 14.285 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
-ζυγαριά ακριβείας
-κάλυκες.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την προανάκριση, η ομάδα των τεσσάρων ανδρών τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο προχωρούσε σε εγκατάσταση φυτειών δενδρυλλίων κάνναβης σε ιδιόκτητους χώρους και στη συνέχεια πωλούσε το χασίς.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης