Εντός της εβδομάδας αναμένεται να εξεταστεί το ζήτημα της κατάργησης της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την Επιτροπή Ειδικών, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. 

«Όλοι ελπίζουμε ότι βρισκόμαστε κοντά σε αυτό δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας, σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια απόφαση την οποία θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία, εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα αυτό στην Επιτροπή των Ειδικών» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν πως την απόφαση αναμένεται να λάβει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίασή της, την Πέμπτη 24 Ιουνίου, με τα περισσότερα από τα μέλη της να τάσσονται υπέρ της απόφασης και της άμεσης εφαρμογής της.

Όπως είπε η κα. Πελώνη, «η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξακολουθεί να βελτιώνεται και το Σύστημα Υγείας επανέρχεται στην κανονικότητα. Η κυκλοφορία του ιού, ωστόσο, συνεχίζεται και αποτελεί κίνδυνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Παρατείνουμε για τον σκοπό αυτό τη δωρεάν διάθεση των self test σε ομάδες του πληθυσμού και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσουμε υψηλό τον ρυθμό του εμβολιασμού». 

Αναφερόμενη στην επιχείρηση «Ελευθερία», η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως εξελίσσεται υποδειγματικά και πως «ολοκληρώθηκε ήδη η προτεραιοποίηση που χάραξε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και όλοι οι συμπολίτες μας ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να κλείνουν το δικό τους ραντεβού. Είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και γύρω μας, να αποτρέψουμε τον κίνδυνο νέας έξαρσης που καραδοκεί εξαιτίας των μεταλλάξεων και να βγούμε με ασφάλεια από το ναρκοπέδιο της πανδημίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τον ρυθμό εμβολιασμών είπε πως «μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Πάνω από 4.520.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό 43,11% του πληθυσμού, ενώ περισσότεροι από 3.175.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, δηλαδή ποσοστό 30,24%».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης