Ένα ακόμη κατάστημα διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιχνιδιών και διαδικτυακού στοιχηματισμού εντοπίστηκε στην Αττική, από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 51 και 58 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για το διαδικτυακό στοιχηματισμό, τα τυχερά παιχνίδια και τα προσωπικά δεδομένα.

Σημειώνεται, ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δυο ακόμη άτομα, που κατηγορούνται για τα ίδια κατά περίπτωση αδικήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία, σε κατάστημα που βρίσκεται σε περιοχή της Αττικής διοργανώνεται παράνομος διαδικτυακός στοιχηματισμός, μέσω ιστοσελίδων που δεν κατέχουν νόμιμη άδεια.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε η εμπλοκή του καταστήματος. Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών με τη συνδρομή αρμοδίου υπαλλήλου-ειδικού εμπειρογνώμονα της επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, διενήργησε έρευνα στο κατάστημα, όπου ταυτοποιήθηκε ψηφιακά και προανακριτικά η εμπλοκή του προσωρινά υπευθύνου και του ιδιοκτήτη του στην υπόθεση. Μάλιστα, την ώρα της εφόδου των αστυνομικών, ο 58χρονος στοιχημάτιζε μέσω λογαριασμού χρήστη που είχε δημιουργήσει ο 51χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ο οποίος μέσω φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή διαχειριζόταν ιστοσελίδα παράνομου διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Οι δράστες, προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των διωκτικών Αρχών σε περίπτωση ελέγχου, είχαν εγκαταστήσει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ειδικό λογισμικό, το οποίο έχει την δυνατότητα κάθε φορά που γίνεται επανεκκίνηση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, να διαγράφει όλα τα αρχεία και τις δραστηριότητες του προηγούμενου χρήστη, ώστε να επανέρχεται σε κατάσταση λειτουργίας που έχει οριστεί αρχικά από τον διαχειριστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την αστυνομική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: Εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, καταγραφικό κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, 675 ευρώ και πλήθος εγγράφων με χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης