Οργανωμένο κύκλωμα καλλιέργειας κάνναβης, με την οποία προμήθευε την Αττική, αλλά και άλλες περιοχές, εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. H μεγάλη χασισοφυτεία, ύστερα από πληροφορίες και έρευνες, εντοπίστηκε στην ορεινή Ναυπακτία.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Ναυπάκτου της Ε.Κ.Α.Μ., στην οποία χρησιμοποιήθηκαν και drone για την παρακολούθηση από αέρος, συνελήφθησαν τρία άτομα ξένης καταγωγής, δύο άνδρες ηλικίας, 41 και 43 ετών και μια 51χρονη γυναίκα, μέλη του εγκληματικού κυκλώματος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμα συνεργοί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως αρχηγός της σπείρας φέρεται ο 41χρονος, ενώ ο 43χρονος ήταν ο υπαρχηγός και επιστάτης της φυτείας. Η γυναίκα είχε αναλάβει τη προμήθεια των καλλιεργητών με τρόφιμα και άλλα είδη διαβίωσης, ενώ οι δύο που αναζητούνται ήταν επιφορτισμένοι με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεθοδολογία δράσης, την επαγγελματική υποδομή, τη σύσταση της πλήρως εξοπλισμένης φυτείας εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού κυκλώματος θα ανέρχονταν στο ποσό του 1.200.000 -1.500.000 ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 585 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 20 έως 80 εκατοστά,
  • εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας,
  • το χρηματικό ποσό των 3.925 ευρώ,
  • 2 Ι.Χ. αυτοκίνητα,
  • 9 συσκευές κινητών τηλεφώνων,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του 43χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης