Εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα ελονοσίας στην Κρήτη

Εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα ελονοσίας στην Κρήτη
Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας που έχουν παρατηρηθεί στην Ελλάδα.

Στην Κρήτη έχουν εντοπιστεί συνολικά πέντε κρούσματα, τα οποία ήδη παρακολουθούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πρόκειται για αλλοδαπούς που μένουν στην Ιεράπετρα και που εμφάνισαν τα συμπτώματα της νόσου, πριν λίγες εβδομάδες. Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, που παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας των ασθενών, και οι πέντε αλλοδαποί έχουν ήδη λάβει φαρμακευτική αγωγή και δεν τίθεται κίνδυνος μετάδοσης της νόσου.

Η νόσος μεταδίδεται με το τσίμπημα ενός κουνουπιού και αυτός είναι και ο λόγος που οι αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού εμφανίζονται καθησυχαστικές.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στο flashnews.gr ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Καμπάνης, οι ψεκασμοί που γίνονται τα τελευταία χρόνια στο νησί είναι αποτελεσματικοί και μάλιστα θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους

Ο κ. Καμπάνης παράλληλα, επισημαίνει ότι στην Κρήτη λειτουργούν Κέντρα Εντομολογικής Επιτήρησης. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι κάθε δέκα ημέρες συγκεκριμένες περιοχές του μπαίνουν στο στόχαστρο ελέγχων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόβλημα με τα κουνούπια, αλλά και τις νόσους που ενδεχομένως μεταδίδουν.

Οι περιοχές αυτές είναι κυρίως περιοχές με αυξημένη υγρασία, ή περιοχές όπου μένουν αλλοδαποί. Στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού, οι έλεγχοι γίνονται κάθε 15 ημέρες και μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα είναι καθησυχαστικά.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016, 19:37