Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Από εντάσεις σημαδεύτηκε το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, καθώς τέθηκε, εκτός ημερησίας διάταξης, το ζήτημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαραθώνα, έπειτα από τις «δοκιμαστικές ρίψεις» υπολειμμάτων που ξεκίνησαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Το γεγονός αυτό πυροδότησε αντιδράσεις αλλά και νέα επεισόδια στο Γραμματικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκάδες κάτοικοι παρευρέθηκαν στο συμβούλιο και δεν έλειψαν οι λογομαχίες με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, η οποία για ακόμη μια φορά υπερασπίστηκε σθεναρά τη λειτουργία του έργου.

Στη σκιά του σοβαρού συμβάντος με τον οδηγό φορτηγού που αποπειράθηκε να πέσει πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τον ΧΥΤΑ το βράδυ της Τετάρτης (ο οδηγός συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται να απολογηθεί στον εισαγγελέα τις επόμενες ημέρες), εκπρόσωποι των κατοίκων πήραν τον λόγο και καταφέρθηκαν κατά της Περιφέρειας, επαναλαμβάνοντας τις σοβαρές και διαχρονικές ενστάσεις τους κατά της λειτουργίας του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



 Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα ομιλιών αλλά και την ένταση που δημιουργήθηκε
:

Έξω από το κτήριο μάλιστα υπήρχε αστυνομική διμοιρία των ΜΑΤ, για κάθε ενδεχόμενο.

 Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Ρένα Δούρου, που επανέλαβε την ανάγκη λειτουργίας του έργου στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων για όλη την Αττική, ενώ χαρακτηριστικά σημειώσε πως δεν μπορεί να είναι αρεστή σε όλους. «Εάν ήθελα να γίνω δημοφιλής, θα γινόμουν τραγουδίστρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναμένεται σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ζήτημα.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης που συμμετείχε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σήμερα υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη λειτουργία του έργου. 

(…)

Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τον ΧΥΤΑ

Σήμερα επίσης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας με αντικείμενο καταγγελίες για την λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Ο κ. Ιωαννίδης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροζαλία Λάλη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να εξακριβώσει αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες φορέων και κατοίκων της περιοχής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης