Με εντάσεις συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, στη δίκη για το θάνατο του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, μετά από επεισόδια στο γήπεδο του Ηροδότου, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Μετά την υποβολή μήνυσης για ψευδορκία σε μάρτυρα από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, σειρά είχε η πλευρά της υπεράσπισης, η οποία υπέβαλε μήνυση για ψευδορκία σε βασικό μάρτυρα κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον μάρτυρα καταλογίζεται ότι έκανε τη νύχτα-μέρα και ότι άλλα είχε καταθέσει προανακριτικά και άλλα κατέθεσε στο ακροατήριο γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης με τους δικηγόρους Δ. Βέρρα και Γ. Κοκοσάλη να ζητούν την αυτόφωρη σύλληψη του.

Πρόκειται για φίλαθλο του Εθνικού, ο οποίος είχε τραυματιστεί στα επεισόδια. Στο δικαστήριο ο μάρτυρας αναγνώρισε κάποιους εκ των κατηγορουμένων για τα επεισόδια αν και στην κατάθεση του στην αστυνομία είχε πει ότι επειδή τραυματίστηκε πρώτος, πήγε στην τουαλέτα για να καθαρίσει το αίμα. Όταν γύρισε στην κερκίδα, ο Κώστας Κατσούλης ήταν ήδη αναίσθητος. Αυτή η …στροφή σε συνδυασμό με άλλα που ειπώθηκαν, εξόργισε την υπεράσπιση που τον ρώτησε «πότε λέει την αλήθεια, τότε ή τώρα». Ο μάρτυρας εξέφρασε φόβους για τη ζωή του και τόνισε ότι η επίθεση που δέχθηκαν ήταν πρωτοφανής.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο «στρατόπεδο» της υπεράσπισης, η πλευρά της πολιτικής αγωγής μιλάει για «πέπλο σιωπής» στους μάρτυρες που μέχρι τώρα έχουν καταθέσει στη δίκη και ήταν στο γήπεδο της Αλικαρνασσού. Όπως τονίζεται, κανείς δεν έχει καταθέσει ποιοι συμμετείχαν στα επεισόδια. Ακόμα και παράγοντες της ομάδας υποστηρίζουν ότι είχαν στραμμένη την προσοχή τους αλλού, προσπαθώντας να σταματήσουν τα επεισόδια και έτσι δεν είδαν πρόσωπα. Η δίκη διακόπηκε για την επόμενη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης: Λασίθι: Σε κλίμα έντασης η δίκη για τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης