Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης μεταξύ πολιτών και αστυνομικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποια άτομα τα οποία βρίσκονταν στην πλατεία φέρεται να επιτέθηκαν εναντίον των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο επειδή υπήρχαν αναφορές για συνωστισμό και μη τήρηση των μέτρων. Από τη συμπλοκή που ακολούθησε τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ έγιναν επτά προσαγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πολίτες λένε ότι «οι αστυνομικοί ήταν προκλητικοί» 

Ωστόσο πολίτες οι οποίοι τηλεφώνησαν στο zougla.gr ανέφεραν πως «υπήρξε από την πλευρά της αστυνομίας προκλητική συμπεριφορά με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η ένταση».

Άλλοι που – όπως ισχυρίστηκαν –  βρίσκονταν μπροστά στη συμπλοκή, είπαν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως «αρχικά πέντε αστυνομικοί έγραψαν μια οικογένεια που καθόταν στην πλατεία. Άλλοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε μερικά λεπτά η πλατεία να γεμίσει με αστυνομικούς, ακόμα και με όπλα στα χέρια. Δειρανε και κάτι πιτσιρικαδες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλες μαρτυρίες που ακολούθησαν στη συνέχεια αναφέρουν πως «αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους και αρχίσαν να επιβάλλουν πρόστιμα σε οικογένειες. Όταν κάποιοι αντέδρασαν οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και η πλατεία γέμισε με αστυνομικούς που προχώρησαν και σε προσαγωγές».

Kάποιες φωτογραφίες αλλά και βίντεο έστειλαν αναγνώστες του zougla.gr οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο. Σε ένα από τα βίντεο μάλιστα φαίνεται ένας νεαρός που φωνάζει «πονάω», ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν να τον σέρνουν και να τον χτυπούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης