Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην Ανθήλη Λαμίας όπου νωρίς το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης σημειώθηκε ένταση μεταξύ κατοίκων της κοινότητας και Ρομά. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport, όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι Ρομά άρχισαν για άγνωστο λόγο να πετούν πέτρες σε κάποια σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε ένταση και κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία.

Προς στιγμήν τα πράγματα ηρέμησαν, όταν όμως οι αστυνομικοί θέλησαν να προσαγάγουν έναν νεαρό Ρομά, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ένας από αυτούς που πετούσαν πέτρες σε συγκεκριμένο σπίτι, οι άλλοι Ρομά που ήταν συγκεντρωμένοι αντέδρασαν και δημιουργήθηκε νέα ένταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι έγινε νέα επίθεση με πέτρες και ότι μια από αυτές έσπασε παράθυρο σπιτιού και χτύπησε μια γυναίκα στον αυχένα.

Οι Ρομά απειλούσαν αστυνομικό, στο σπίτι του οποίου πετούσαν πέτρες, λέγοντας ότι “αν πας στο χωράφι εκεί θα σε φυτέψουμε”…

Δεν έχει γίνει γνωστό από την αστυνομία εάν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις, ωστόσο οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, αφού εδώ και καιρό έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι παραβατικοί Ρομά είναι ανεξέλεγκτοι και η κατάσταση στο χωριό είναι έκρυθμη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης