Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην Αμυγδαλέζα, μετά τα επεισόδια, διάρκειας 50 λεπτών που σημειώθηκαν στην περιοχή. Συνολικά η Αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές.

Το Χρονικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως από τις 21:10 περίπου σημειώνονταν εκτεταμένα επεισόδια, με τους κατοίκους να πετούν πέτρες και μολότοφ προς τους αστυνομικούς που βρίσκονται στο σημείο και εκείνοι να απαντούν με χρήση χημικών. Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί δέχονταν επιθέσεις από τους κατοίκους με ρίψεις αντικειμένων από τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις. Αποτέλεσμα ήταν, περί τις 21.40, να αναγκαστούν να οπισθοχωρήσουν αρκετές εκατοντάδες μέτρα, με τους κατοίκους να επεκτείνουν τα οδοφράγματα. Από τις 21.50, οπότε οι αστυνομικές δυνάμεις απέχουν περί τα 300 μέτρα από τα οδοφράγματα των κατοίκων, τα πνεύματα στην περιοχή έχουν ηρεμήσει. Λίγο μετά τις 23.10 οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν. Στην περιοχή έχει μείνει ένα περιπολικό.

Περίπου 200 κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτύρονται για την κατασκευή κέντρου φιλοξενίας μεταναστών έχοντας στήσει πύρινα οδοφράγματα και έχοντας αποκλείσει το δρόμο, στο ύψος της διασταύρωσης των λεωφόρων Καραμανλή και Θρακομακεδόνων.

Από τις 21.00 περίπου, οι κάτοικοι καίνε κάδους και λάστιχα στη μέση του δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Δείτε φωτογραφίες:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης