Φωτογραφίες – Video: Νίκος Χριστοφάκης

Ένταση σημειώθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μέλη του ΠΑΜΕ, κατά την είσοδο στα δικαστήρια των συλληφθέντων από το χθεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για «όργιο καταστολής» από πλευράς των Αρχών, με τη συμπαράστασή τους στους δύο νεαρούς συλληφθέντες να εκφράζουν (εκτός του ΠΑΜΕ) η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, πολλά εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων, φοιτητικοί σύλλογοι, και δεκάδες άλλοι φορείς. Το σύνθημα που κυριαρχούσε έξω από την Ευελπίδων ήταν: «Η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι, μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη».

Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απόπειρα σωματικής βλάβης, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας απ’ όπου πήραν προθεσμία για τις 25 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης