Ένταση και σπρωξιές έξω από το 10ο γυμνάσιο Καλαμαριάς

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020, 11:43
Ένταση και σπρωξιές έξω από το 10ο γυμνάσιο Καλαμαριάς

Ένταση επικράτησε, πριν από λίγη ώρα, έξω από το κτήριο του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, στην περιοχή του Φοίνικα, όπου, εδώ και ημέρες, πραγματοποιείται κατάληψη ενάντια στη μεταστέγαση που προωθείται από τη δημοτική αρχή.

Η ένταση προκλήθηκε όταν γονείς και μαθητές από το 8ο και το 9ο Δημοτικό και το 10ο Γυμνάσιο δεν επέτρεψαν να πλησιάσουν αστυνομικοί οι οποίοι ειδοποιήθηκαν για να σπάσουν την κατάληψη.

Οι γονείς δημιούργησαν ένα τείχος για να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να πλησιάσουν το κτήριο, ενώ προσπάθησαν να αποτρέψουν τους πυροσβέστες που επίσης έφθασαν στο σχολικό συγκρότημα για να κόψουν τις αλυσίδες.

 

Ακολούθησαν επεισόδια καθώς στην προσπάθεια να εισέλθουν στο κτήριο ένας αστυνομικός έσπρωξε μία μητέρα και ένα παιδάκι, με αποτέλεσμα να εξαγριωθούν οι γονείς και να πιαστούν στα χέρια με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι η μεταστέγαση του 10ου Γυμνασίου έχει διχάσει την κοινωνία της Καλαμαριάς, καθώς οι γονείς των παιδιών αρνούνται τη μεταστέγαση του σχολείου τους στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμαριάς, το οποίο βρίσκεται αρκετά μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Για το θέμα της μεταστέγασης έγινε ήδη προσφυγή από τους γονείς και τους καθηγητές κατά της απόφασης του δημάρχου. Η προσφυγή κατατέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αποκεντρωμένη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Πηγή: thesstoday.gr

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020, 12:04