Στην Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης (ΕΝΚΗ) υπάρχει έγγραφη καταγγελία οικογένειας εργαζομένων νοσηλευτών σε μεγάλο νοσοκομείο της πόλης με τρία παιδιά, η οποία τους τελευταίους μήνες υπέστη απροειδοποίητη ανάληψη του επιδόματος τριτεκνίας από την Αγροτική Τράπεζα.

Σημειωτέον ότι η εν λόγω οικογένεια έχει ήδη κάνει χρήση του νόμου περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στις δόσεις στεγαστικού δανείου, διαδικασία που βρίσκεται προ των πυλών του Ειρηνοδικείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια (και οι δυο γονείς εργαζόμενοι ως νοσηλευτές) εισπράττει συνολικά μόλις 280 ευρώ τον μήνα από τους μισθούς των γονιών. Αυτό είναι απόρροια των μεγάλων μειώσεων και χαρατσιών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, αλλά και επειδή παρακρατείται μεγάλο μέρος από τα χρήματα μηνιαίως για το στεγαστικό δάνειο που έχει λάβει.

Όπως αναφέρει η Ένωση:

«Οι γονείς περιμένουν κάθε μήνα με λαχτάρα το επίδομα τριτεκνίας για να καλύψουν μερικώς τουλάχιστον τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών τους. Όμως η ανάλγητη Τραπεζική λογική δεν έχει όρια, αφενός αφαιμάσσει τους μισθούς των σκληρά εργαζομένων γονιών, αφετέρου εισπράττει απροειδοποίητα το επίδομα τριτεκνίας της οικογένειας αφήνοντας την στο έλεος της πείνας και της εξαθλίωσης. Μάλιστα η εν λόγω τράπεζα πολύ πρόσφατα έχει τιμωρηθεί με τσουχτερό πρόστιμο από τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή για παραβίαση του νόμου και παράνομη ανάληψη χρημάτων από λογαριασμούς μισθοδοσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ένωση καταναλωτών Ηρακλείου-Κρήτης εκφράζει την αγανάκτηση της για την τακτική της Αγροτικής Τράπεζας που εκ του ονόματος και της ανάγκης ίδρυσης της υποτίθεται ότι απευθύνεται στα πιο αδύνατα κοινωνικά στρώματα. Η ΕΝΚΗ έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

Εξωδικαστική προειδοποίηση προς την Τράπεζα,

Έχει αποστείλει τον σχετικό φάκελο στο Υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Ζητεί την άμεση επιστροφή των παρακρατηθέντων επιδομάτων στην δικαιούχο οικογένεια.

Ζητεί εξέταση του αξιοποίνου της συγκεκριμένης τακτικής και την παραδειγματική τιμωρία της Τράπεζας εάν στοιχειοθετείται νομική παραβίαση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ή τους καταναλωτές που έχουν υποστεί απροειδοποίητη απόσυρση καταθέσεων από μισθολογικούς ή άλλους λογαριασμούς να έρθουν σε επαφή μαζί μας στο τηλέφωνο 2810240450 ή στα γραφεία μας Ανωπόλεως 29 Πλατεία Ελευθερίας Ηράκλειο και να τους συμβουλεύσουμε για τους τρόπους άμυνας τους.

Η ΕΝΚΗ μετά τα απανωτά κρούσματα της Τραπεζικής αυθαιρεσίας έχει έλθει σε επαφή με τις διοικητικές μισθολογικές υπηρεσίες μεγάλων ιδρυμάτων και οργανισμών καθώς και με σωματεία εργαζομένων δημοσίων και ιδιωτικών φορέων της Κρήτης με σκοπό την μαζική απόσυρση των μισθολογικών καταθετικών λογαριασμών από την Αγροτική Τράπεζα ή από κάθε άλλη Τράπεζα που ακολουθεί την απάνθρωπη και αντικοινωνική αυτή τακτική εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που περνούν οι εργαζόμενοι».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Πηγη: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης