Ενίσχυση του κτηρίου της Εθνικής Πινακοθήκης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012, 17:11
Ενίσχυση του κτηρίου της Εθνικής Πινακοθήκης
Η ολοκλήρωση του κτηριακού συγκροτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης και του Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, στην περιοχή Χίλτον της Αθήνας, βάσει μελέτης που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ), εντάσσεται σε ειδική διάταξη του σχεδίου νόμου για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στόχος είναι η ενίσχυση του υπάρχοντος κτηρίου με όλες τις συμπληρωματικές κατασκευές, έτσι ώστε να δίνει την εικόνα ενός μοντέρνου οικοδομήματος, εναρμονισμένου με το αστικό περιβάλλον, το οποίο δεν θα επιβαρύνει χωροταξικά την περιοχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η προσθήκη νέου ορόφου, η κατασκευή εξωτερικών κλιμακοστασίων και ανελκυστήρων, η στατική ενίσχυση, η κατασκευή τριών υπογείων στον ακάλυπτο χώρο και η κατασκευή κλιμάκων διαφυγής, οι οποίες μάλιστα θα καλύπτονται με διαφανές γυαλί, για να εξυπηρετούν το κοινό όλο τον χρόνο, με όποιες καιρικές συνθήκες. Αυτές θα συνδέουν και όλους τους χώρους του συγκροτήματος, δίνοντας την εικόνα του ενιαίου συνόλου. Η επιφάνεια του κτηρίου δεν θα ξεπερνά συνολικά τα 7.000 τ.μ..


Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012, 17:11