Διαθέσιμες θα είναι από σήμερα 50 νέες κλίνες ΜΕΘ σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, το Σωτηρία, έτσι ώστε να διατεθούν στους ασθενείς με Covid-19. Ο σταθερά υψηλός αριθμός κρουσμάτων και η αύξηση των βαριά ασθενών από τον κορωνοϊό που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έχουν προκαλέσει ανησυχία στους ειδικούς εδώ και καιρό, οι οποίοι μίλησαν ουκ ολίγες φορές για… στρεσαρισμένο ΕΣΥ. Σήμερα οι 50 νέες κλίνες θα δώσουν μία ανάσα στο σύστημα υγείας, αφού από τη μία οι ιώσεις και από την άλλη η αύξηση των κρουσμάτων οδηγούν τα νοσοκομεία σε μία ασφυκτική πίεση.

Άλλωστε η μείωση της θερμοκρασίας σε άλλες χώρες οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, γι’ αυτό η προετοιμασία των 50 νέων κλινών ήταν προκαθορισμένη από τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 50 κλίνες είναι δωρεά της Βουλής των Ελλήνων. Στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας θα γίνουν τα εγκαίνια παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το σύστημα δέχεται πιέσεις καθημερινά από τον αυξανόμενο αριθμό των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και διασωλήνωση. Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων κάθε μέρα προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς οι οποίοι ζητούν από τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Οι υγειονομικές αρχές επιχειρούν να προετοιμαστούν όσο καλύτερα μπορούν και να διατεθούν επιπλέον κλίνες για τα βαριά περιστατικά με Covid-19. Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό δείχνουν ότι κάθε μέρα η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα χειροτερεύει, ενώ αναμένεται να γίνει πιο δύσκολη τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων με την πτώση της θερμοκρασίας, όπως έχουν δείξει τα επίσημα στοιχεία άλλων χωρών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση συνεπώς και ΜΕΘ παρουσιάζει αυξητική τάση από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

Πάντως, μετά τις 50 νέες κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται στο νοσοκομείο «Σωτηρία», θα δοθούν και άλλες κλίνες σε νοσοκομεία αναφοράς για Covid-19, έτσι ώστε το σύστημα υγείας να ενισχυθεί και να φτάσει τις 1.200 μέχρι το τέλος του χρόνου, από τις 565 που ήταν το 2019.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης