20-21-22/09/2019. Η Terra Incognita Travel διοργανώνει ένα μοναδικό ταξίδι στη μεγαλόνησο του Ιονίου, με την απέραντη φυσική ομορφιά, τις παραλίες, τα σπήλαια, τα κάστρα. Η Κεφαλονιά του μύθου και κατ’ άλλους πατρίδα του Οδυσσέα, μας περιμένει! Εξερεύνηση, περιπέτεια αλλά και διακοπές, στη δύση του καλοκαιριού! 

Σαγηνευτικές εικόνες βαθυπράσινων πλαγιών και καταγάλανων νερών, που ταξιδεύουν υπογείως από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη, πλαισιώνουν το εκπληκτικό οδοιπορικό μας στους κρυμμένους “θησαυρούς” της Κεφαλονιάς! Ένα οδοιπορικό που στο διάβα του βρίσκει τη Σάμη, το Φισκάρδο, το Αργοστόλι, τις πανέμορφες παραλίες Αντισάμου και Μύρτου, τα πασίγνωστα σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης, τη Μονή του Αγίου Γερασίμου, την ακρόπολη της αρχαίας Σάμης, το φρούριο του Αγίου Γεωργίου και άλλους άγνωστους κρυμμένους υπόγειους ή επί της μαγευτικής αυτής γης καταπληκτικούς θησαυρούς. Στο διάβα μας τόποι και άνθρωποι, μνημεία, λίμνες, σπήλαια και υπόγειες στοές, είναι αρκετά για να μας γεμίσουν με εικόνες οι οποίες θα ξεθωριάσουν αργά από τη μνήμη και την καρδιά μας, μέχρι να επιστρέψουμε… 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί όποιος έρχεται εδώ, πάντοτε επιστρέφει. Μια φορά μόνο ποτέ δεν είναι αρκετή. Και δεν είναι μόνο για τη γραφική Σάμη, το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο και τη μεγάλη πρωτεύουσα του Αργοστολιού, τα λιμανάκια, τις ταβέρνες, τα καφέ και τα μπαρ. Δεν είναι μόνο για τη Μονή του πολιούχου Αγίου Γερασίμου και το παραδοσιακό κρασί της Ρομπόλας που παράγεται δίπλα της και όλοι ανυπομονούν να το γευτούν μαζί με την τοπική κουζίνα…

Εδώ ο τόπος είναι ζωντανός και μιλάει στην ψυχή μας. Υπάρχουν μοναδικοί άνθρωποι που ονομάζουν γρούσπες τα βαραθρώδη σπήλαια με τις πράσινες ή γαλάζιες λίμνες στα έγκατα της γης, όπως η εκπληκτική και διάσημη Μελισσάνη, αλλά δεν είναι μόνον αυτή! Εδώ, εκτός από τις βραβευμένες παραλίες, υπάρχουν βενετσιάνικα κάστρα και κυκλώπεια τείχη σε αρχαίες ακροπόλεις, δαιδαλώδεις σήραγγες παλαιών ορυχείων και ιταλικά οχυρωματικά έργα του Β΄Παγκοσμίου, υπόγεια περάσματα, εγκαταλελειμμένες μονές και παλιές εκκλησίες με υπόγειες σκήτες και κρύπτες, και πηγάδια με κρυμμένα μυστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 20/09: Ραντεβού 07:15 (μετρό Μεταξουργείο). Αναχώρηση 7:30 από Αθήνα προς Κυλλήνη (4 ώρες οδικώς με στάση), Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλονιάς (1 ώρα και 30 λεπτά με πλοίο-αναχωρεί 12:30), Πόρος-Σάμη (30-40 λεπτά οδικώς), μεσημεριανό φαγητό, καφές ή και μπάνιο (κατά προτίμηση) στην παραλία της Αντισάμου. Συνεχίζουμε με μια απογευματινή επίσκεψη στην ακρόπολη της αρχαίας Σάμης και την ερειπωμένη μονή Αγίων Φανέντων, χαλαρώνοντας στις χρυσοκόκκινες αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (20:30-21:30) και βραδινό φαγητό στη Σάμη. Προτεινόμενη λήξη προγράμματος 23:30 και επιστροφή στα δωμάτια (υπάρχει η δυνατότητα και ελεύθερου βραδινού περιπάτου ή ποτού στα παραλιακά μαγαζιά της Σάμης). 

Σάββατο 21/09: 8:00-8:30 πρωινό (Σάμη), σπήλαιο Δρογκαράτη, λιμνοσπήλαια Ζερβάτη και Μελισσάνη, διάλειμμα και μεσημεριανό φαγητό στα Διβαράτα (Μύρτος), επίσκεψη σε υπόγειες στοές εξόρυξης κιμωλίας και μοναδική εμπειρία θαλάσσιου μπάνιου σε άγνωστη μικρή παραλία που βρίσκεται μέσα στη “σπηλιά” του ορυχείου! Καφέ στο Φισκάρδο, ιταλική πυροβολαρχία Β’ Παγκοσμίου και υπόγεια περάσματα, επιστροφή και βραδινό φαγητό στη Σάμη. Λήξη προγράμματος 23:30 και επιστροφή στα δωμάτια (υπάρχει η δυνατότητα και ελεύθερου βραδινού περιπάτου ή ποτού στα παραλιακά μαγαζιά της Σάμης).

Κυριακή 22/09: Αναχώρηση από τα δωμάτια, 8.00-8:30 πρωινό (Σάμη), Μονή Αγίου Γερασίμου και κατάβαση στην υπόγεια σκήτη του παλαιού ναού, κάστρο Αγίου Γεωργίου, λιμνοθάλασσα & γέφυρα Κούταβου-Αργοστόλι (σύντομο φαγητό), αναχώρηση για το λιμάνι του Πόρου (μία ώρα οδικώς), Πόρος-Κυλλήνη (1 ώρα και 30 λεπτά με πλοίο-αναχωρεί 15:15), Κυλλήνη-Αθήνα (4 ώρες οδικώς με στάση). Εκτιμώμενη άφιξη στο Μεταξουργείο, ώρα 22:00. 

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: Το πρωί της Παρασκευής 20/09/2019 ώρα 7:15 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείου)

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Στο ίδιο σημείο, το βράδυ της 22/09/2019 στις 22:00. Η ώρα επιστροφής καθορίζεται από το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο και εξαρτάται από τη συνέπειά του.
 

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Δείτε ακόμη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης