Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα που μπαίνουν μέσα στην πίστα και τους διαδρόμους του αεροδρομίου της Ρόδου, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος.

Η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή, σε σημείο να ακυρώνονται προσγειώσεις ακόμα και την τελευταία στιγμή, και να προκαλείται ανησυχία και αναστάτωση στους επιβάτες, όπως συνέβη την Κυριακή το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η άφιξη της πτήση 764 της Olympic air που έγινε σε συνεργασία με την Aegean από Ηράκλειο για Ρόδο, χρειάστηκε να ακυρωθεί καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν στο διάδρομο προσγείωσης όχημα το οποίο προσπαθούσε να απομακρύνει ένα αδέσποτο σκυλί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από την Κρεμαστή και ετοιμαζόταν να τροχοδρομήσει για την προσγείωση, ξαφνικά πήρε ύψος και η προσγείωση ακυρώθηκε.

Αμέσως έγινε ανακοίνωση στους επιβάτες που δικαιολογημένα αναστατώθηκαν και φοβήθηκαν, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο κυβερνήτης ενημέρωσε ότι η κάθοδος στο αεροδρόμιο της Ρόδου, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί καθώς στο διάδρομο προσγείωσης βρισκόταν… ένα όχημα.
Το αεροπλάνο πήρε ξανά ύψος και μετά από περίπου δεκαπέντε λεπτά και αφού είχε πετάξει πάνω από τη Ρόδο, επιχείρησε να προσγειωθεί και πάλι στο Διαγόρας, αυτή τη φορά με επιτυχία και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Ρ» ο κυβερνήτης του αεροπλάνου ενημερώθηκε από τον πύργο ελέγχου να ακυρώσει τη διαδικασία προσγείωσης καθώς, όντως βρισκόταν στο διάδρομο προσγείωσης ένα όχημα το οποίο όμως προσπαθούσε να απομακρύνει ένα αδέσποτο σκυλί που περιφερόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ειδικό όχημα του αεροδρομίου, που επιστρατεύεται σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως έγινε και την Κυριακή το μεσημέρι, όμως μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν είχε καταφέρει να απομακρύνει το αδέσποτο ζώο, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προσγείωση για λόγους ασφαλείας.

Πρόκειται για περιστατικό που συμβαίνει αρκετά συχνά στο αεροδρόμιο της Ρόδου, και το οποίο έχουν επισημάνει επανειλημμένα οι σύλλογοι ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και εργαζομένων στο αεροδρόμιο Διαγόρας, χωρίς να έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Τα αδέσποτα ζώα, σκυλιά και γάτες μπαίνουν στο χώρο του αεροδρομίου από την περίφραξη η οποία είναι κατεστραμμένη και σχεδόν διαλυμένη σε πολλά σημεία της και κατευθύνονται στο χώρο του σκουπιδότοπου που βρίσκεται δίπλα σε έναν από τους διαδρόμους αναζητώντας φαγητό.

Η διοίκηση έχει ζητήσει πολλές φορές πιστώσεις από την ΥΠΑ για την αντικατάσταση της περίφραξης, αλλά χρήματα δεν στάλθηκαν ποτέ.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης