Ο κύβος ερρίφθη για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης που έδωσαν σκληρή μάχη στις τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου προκειμένου να παραμείνουν ελεύθεροι οι καταδικασθέντες έως ότου δικαστούν σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκαν και απομένει πλέον η κρίσιμη απόφαση των δικαστών για το αίτημά τους περί του ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεσή τους. 

Η διαδικασία η οποία ξεκινά στις 11 το πρωί, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η τελευταία πριν τη σημαντική αυτή απόφαση που θα καθορίσει την τύχη των καταδικασθέντων. Η πρόεδρος του δικαστηρίου φέρεται να είναι έτοιμη να προχωρήσει σε διάσκεψη με τους υπόλοιπους τακτικούς δικαστές για να αποφασίσουν ποιοι και πόσοι από τους «διευθυντές» και τα μέλη της οργάνωσης θα πάρουν τον δρόμο για τη φυλακή και πόσοι θα παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη, παρά τον ισχυρό θόρυβο που δημιούργησε ζητώντας να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με υψηλό στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, συνομιλούσε με πρόσωπο του περιβάλλοντος Ρουπακιά ακόμα και δύο ημέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως εκτιμούν νομικές πηγές, υποβλήθηκε… κατόπιν εορτής και δεν μπορεί, σύμφωνα με τον ΚΠΔ, να γίνει δεκτό, καθώς η αποδεικτική διαδικασία έχει πλέον ολοκληρωθεί. Η μόνη δυνατότητα που υπάρχει για τη διερεύνηση της καταγγελίας του Ηλία Κασιδιάρη είναι να επιληφθεί η Εισαγγελία Εφετών σχηματίζοντας νέα δικογραφία. 

Για τον λόγο αυτό, είναι μονόδρομος για την εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία θα αγορεύσει το πρωί, να προτείνει την απόρριψή του για δικονομικούς λόγους παραπέμποντας ενδεχομένως στην Εισαγγελία Εφετών για τα περαιτέρω. 

Η εισαγγελική λειτουργός θα πρέπει επίσης να αναγνώσει τα βουλεύματα για τους περιοριστικούς όρους του Γιάννη Λαγού. Ο νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, παρ΄ ότι δε ζήτησε αναστολή, συμπεριελήφθη από την εισαγγελέα στη λίστα των καταδικασθέντων που πρότεινε να παραμείνουν ελεύθεροι με όρους. Μέσω των συνηγόρων του πάντως ο Γιάννης Λαγός «ευχαρίστησε τους δικαστές που τον βοήθησαν για να μπορέσει να κερδίσει την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», υπονοώντας με σαφήνεια πως δεν προσδοκά κάτι στα ελληνικά δικαστήρια επί του παρόντος τουλάχιστον, αλλά μόνο στα ευρωπαϊκά, όπου προτίθεται να στραφεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, ύστερα από διαδικασία δύο εβδομάδων, το δικαστήριο φαίνεται πως θα προχωρήσει πλέον στη διάσκεψή του για το μείζον θέμα της αναστολής, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο αυτή τη στιγμή αν η απόφαση θα εκδοθεί τελικά το βράδυ της Πέμπτης ή το αργότερο την Παρασκευή. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης