Σε υπόθεση όλης της Ελληνικής Αστυνομίας έχει μετατραπεί η εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από το γεγονός ότι η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έδωσε το «πράσινο» φως για να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα είτε σε ανθρώπινο δυναμικό είτε σε υλικοτεχνική υποδομή. Σε μια σύσκεψη που κράτησε αρκετές ώρες οι επικεφαλής των νευραλγικών υπηρεσιών της Ασφάλειας ενημέρωσαν τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την πορεία των ερευνών.

Όσο η συγκεκριμένη σύσκεψη εξελισσόταν στους επάνω ορόφους του κτηρίου της λεωφόρου Κατεχάκη, στο δρόμο γινόταν μια «μάχη» για να μην χαθεί ούτε ένα καρέ από βίντεο το οποίο ενδεχομένως να είχε καταγράψει το σκούρο σκούτερ των εκτελεστών. Την ίδια ώρα, σε ένα άλλο επίπεδο ερευνών έχουν μπει στο μικροσκόπιο όλες οι κλοπές μοτοσικλετών ίδιας μάρκας και μοντέλου. «Περιμέναμε ότι ίσως να το έκαιγαν μετά την πράξη τους αλλά όσα μηχανάκια βρέθηκαν καμένα, τα ελέγξαμε και δεν ήταν αυτό που οδηγούσαν οι εκτελεστές. Όσο δεν το βρίσκουμε θα το αναζητούμε όλο και πιο παλιά στη λίστα των κλεμμένων» λέει στη zougla.gr αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες. Οι αστυνομικοί, από τα βίντεο που έχουν μελετήσει μέχρι στιγμής, έχουν δει το συγκεκριμένο μηχανάκι να κινείται στα στενά γύρω από το σπίτι του δημοσιογράφου περιμένοντας το σινιάλο ότι πλησιάζει. Όμως φαίνεται ότι μέχρι τώρα έχουν σταθεί άτυχοι όσον αφορά στην πινακίδα του οχήματος καθώς δεν έχουν δει ακόμα κάποια εικόνα που να φαίνονται τα στοιχεία της. «Δεν αποκλείεται να υπάρχει σε κάποιο άλλο βίντεο που ακόμα δεν έχουμε επεξεργαστεί. Συνεχίζουμε…». Αυτό όμως που κρατούν επτασφράγιστο μυστικό είναι το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών θέλοντας ίσως να «θολώσουν» τα νερά και να μην γνωρίζουν οι κακοποιοί τι και πόσα πράγματα έχουν ανακαλύψει με την έρευνα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρούν τους δράστες έμπειρους και εκπαιδευμένους. «Στις πρώτες βολές το μηχανάκι κινείται μεν με χαμηλή ταχύτητα αλλά και πάλι ο εκτελεστής είναι εξαιρετικά εύστοχος και τα χτυπήματα είναι καίρια. Όταν πήγε πάνω από τον Γιώργο Καραϊβάζ είχε τελειώσει τη “δουλειά” του. Απλά επιβεβαίωσε το 100% της επιτυχίας του» λέει έμπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας.

Η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ έδωσε την πρώτη κατάθεση την ημέρα της δολοφονίας και είναι σε συνεχή επαφή με τους αξιωματικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών. Τις επόμενες μέρες το κατώφλι της ΓΑΔΑ θα περάσουν και άλλα πρόσωπα του στενού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του δημοσιογράφου σε μια προσπάθεια των αρχών να φτάσουν στο κίνητρο των δραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης