Στα… χαρακώματα βρέθηκαν οι εκπρόσωποι δύο εκ των σημαντικότερων εργοδοτικών οργανώσεων της χώρας για το θέμα του ασφαλιστικού και ειδικότερα της αύξησης των εισφορών, σε μία ακόμη ένδειξη της έντασης που προκαλεί η πρόταση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, με τηλεφωνική του παρέμβαση σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος ΚΕΕΕ και ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, επέμεινε ότι δεν είχε λάβει οποιαδήποτε ενημέρωση για τη συμφωνία Μαξίμου – εργοδοτών σχετικά με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Σημείωσε ότι ο ίδιος είχε διατυπώσει τις θέσεις του για το ζήτημα κατά τη συνάντηση των παραγόντων και οργανώσεων της αγοράς με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα, Ντάνι Κοστέλο, ενώ μετέφερε τις αντιδράσεις της επιμελητηριακής κοινότητας, όπως είπε, για το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Μαξίμου, συνοψίζοντάς τις στη φράση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλοι απορούν πώς μπόρεσαν οι ηγεσίες των εργοδοτικών οργανώσεων να συναινέσουν στην καταστροφή των μελών τους». Χαρακτήρισε επίσης την απόφαση για καταρχήν αύξηση των εργοδοτικών εισφορών «έωλη και σε επίπεδο διοικήσεων», για να προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος σε μία εντονότατη αποστροφή του ζήτησε να σταματήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κωνσταντίνε μην το κάνεις αυτό. Δεν χρειάζεται εμφύλιος».

Ο κύριος Κορκίδης τόνισε ότι το μεγάλο ζήτημα αυτή τη φορά είναι το ασφαλιστικό λέγοντας ότι το πλέον υφεσιακό μέτρο είναι η μείωση των συντάξεων και όχι η επιβάρυνση που θα προκύψει για την αγορά από την αύξηση των εισφορών. Αναφέρθηκε εξάλλου στην ρήτρα ανάπτυξης που εμπεριέχεται στο σχέδιο λέγοντας ότι «αυτή δεν αναφέρεται πουθενά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης