Υγειονομικός «εμφύλιος» έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση των πανεπιστημιακών γιατρών να μην δέχονται πλέον περιστατικά Covid-19 στις κλινικές τους και να ζητούν αυτά να μεταφέρονται για νοσηλεία μόνο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), πολλά νοσοκομεία της πρωτεύουσας έλαβαν έγγραφο από την Ιατρική Σχολή το οποίο αναφέρει ότι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

πως για την καλύτερη διαχείριση της επιδημίας αλλά και των άλλων ασθενών με μείζονα, οξεία ή χρόνια προβλήματα υγείας, οι πάσχοντες από Covid-19 δεν θα γίνονται δεκτοί στις πανεπιστημιακές κλινικές και θα διοχετεύονται για νοσηλεία αποκλειστικά σε κλινικές του ΕΣΥ. Σύμφωνα με εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ πρόκειται για ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, η οποία έγινε στις 31 Αυγούστου.

Τι απαντά η ΕΙΝΑΠ

«Πράξη μονομερούς κήρυξης λιποταξίας από τη μάχη ενάντια στην πανδημία η οποία καθόλου δεν τιμά τους πανεπιστημιακούς γιατρούς» χαρακτηρίζει την απόφαση των πανεπιστημιακών γιατρών το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ σε σκληρή ανακοίνωσή του και αναμένει τη διαφοροποίηση μεγάλης μερίδας των πανεπιστημιακών γιατρών από αυτή «τη θλιβερή απόφαση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηρίζει «επιεικώς νηπιώδη, αντιεπιστημονική και έωλη την αιτιολογία που προβάλλεται ότι στις πανεπιστημιακές κλινικές διενεργούνται εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις» και απαντά ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων επιτελείται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ».

Η ΕΙΝΑΠ απορρίπτει με την ανακοίνωσή της και τον ισχυρισμό των πανεπιστημιακών γιατρών ότι «στις πανεπιστημιακές κλινικές εκπαιδεύονται οι νέοι γιατροί», αναφέροντας πως «το 75% των ειδικευόμενων γιατρών εκπαιδεύεται σε τμήματα του ΕΣΥ» και επισημαίνει πως «οι γιατροί του ΕΣΥ στα ΤΕΠ, στις πτέρυγες νοσηλείας, και στις ΜΕΘ, δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία εδώ και 18 μήνες και δεν έχουν καμία ανάγκη ιατρικής καθοδήγησης από τους πανεπιστημιακούς γιατρούς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης