Ξέμεινε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη από υλικά, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία ή να αναγκάζονται οι ίδιοι οι ασθενείς να αγοράζουν τα χειρουργικά υλικά, όπως απινιδωτές και καθετήρες, αξίας έως 500 ευρώ, προκειμένου να υποβληθούν σε επέμβαση!

Μάλιστα, η εξαγορά των υλικών από τους ασθενείς δίδεται στο νοσοκομείο με μορφή δωρεάς και επισημοποιείται με θετική απόφαση αποδοχής (της δωρεάς) από το Δ.Σ. του ΑΧΕΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παραπάνω καταγγελία έκανε προς το Υπουργείο Υγείας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Η καταγγελία αναδεικνύει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «οι ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και διαθέτουν χρήματα καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά. Τα αγοράζουν έως και 500 ευρώ, προσπερνούν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα». Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα βρίσκονται στις λίστες αναμονής πάνω από ένα έτος».

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάρει θέση, σημειώνοντας ότι «στην πραγματικότητα πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης» του ΕΣΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης