Εντυπωσιακές στιγμές της κοινής αεροπορικής άσκησης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου εκτυλίχθηκαν στον ουρανό της γειτονικής χώρας, με τα ελληνικά μαχητικά να διαγράφουν εντυπωσιακούς σχηματισμούς και ελιγμούς, πάνω από τις πυραμίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε ​στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2015 των δύο χωρών
 
Από την Παρασκευή 29 Μαΐου έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Tanta, στην Αίγυπτο, η άσκηση “Houras 2015”, με τη συμμετοχή δυνάμεων των Πολεμικών Αεροποριών Ελλάδας – Αιγύπτου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2015 των δύο χωρών.

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με κλιμάκιο τεσσάρων αεροσκαφών M-2000-5 και ανάλογο προσωπικό της 331Μ.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν αποστολές Αναχαίτισης και Εναέριας Μάχης σε μεικτούς σχηματισμούς.

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, μετέβη αυθημερόν στην Αεροπορική Βάση Fayed, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2015 των δύο χωρών, προκειμένου να παρακολουθήσει την κύρια φάση της άσκησης και την απενημέρωση αυτής.

Στην απενημέρωση παραβρέθηκαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο, κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, ο Αιγύπτιος Αρχηγός του Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Mahmoud Hegazy και ο Αιγύπτιος Αρχηγός Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Younis El Sayed El Masri.

Δείτε ακόμη:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης