Κοντά σε συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδα και Αίγυπτος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 13:47
Κοντά σε συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδα και Αίγυπτος

Η συμφωνία της Ελλάδας και της Αιγύπτου για τον καθορισμό της ΑΟΖ βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσής της», δήλωσε στην «Αλ Αχράμ» ο Έλληνας πρέσβης στο Κάιρο, Νίκος Γαριλίδης.

«Είμαστε κοντά, πολύ κοντά», είναι η χαρακτηριστική δήλωση του Έλληνα πρέσβη, ο οποίος διευκρίνισε ότι αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να καταλήξει «σε τρία ιδεατά τέρμινα, μέσα στο καλοκαίρι».

Παράλληλα, σε σχετική ερώτηση της μεγαλύτερης αραβόφωνης εφημερίδας, ο κ. Γαριλίδης αναφέρεται στην Τουρκία, τονίζοντας ότι σε αυτήν τη χώρα εναπόκειται να συνεχίσει τις καλές σχέσεις με τους γείτονές της. «Αν η Τουρκία εγκατέλειπε τις οθωμανικές της ιδέες, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να συμβάλλει σε μία περαιτέρω οικονομική συνεργασία», πρόσθεσε.

Ειδικότερα για τη Λιβύη και τον ρόλο που επιχειρεί να παίξει η Τουρκία, ο κ. Γαριλίδης υποστήριξε ότι η Τουρκία θέλει να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό από πολλές χώρες της Μεσογείου. Τέλος, τόνισε ότι η Τουρκία θα έπρεπε να προχωρήσει σε συμφωνίες, όμως με βάση το διεθνές δίκαιο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 13:47