Έλληνας έπιασε το Άγιο Φως χωρίς να καεί

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013, 12:43
Έλληνας έπιασε το Άγιο Φως χωρίς να καεί
Η φετινή τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο ολοκληρώθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ' να φέρνει, όπως κάθε χρόνο, το Άγιο Φως σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο, μέσα από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, την ώρα που οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα και πλήθος πιστών έξω από τον ναό ζητωκραύγαζε. Ανάμεσα στον κόσμο βρισκόταν και ο Ναυπλιώτης Ιορδάνης Δαμιανός, ο οποίος δεν μπορούσε να φανταστεί την έκταση που θα έπαιρνε η προσπάθειά του να αποδείξει την πίστη του.

Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε εισέλθει στον Ναό της Αναστάσεως συνοδευόμενος από επισκόπους του Πατριαρχείου, ιερείς και αγιοταφίτες μοναχούς. Αφού στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια και εισήλθε εντός φορώντας ένα λευκό στιχάρι. Εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και της ισραηλινής αστυνομίας τον ερεύνησαν, ώστε να μην έχει καμία εστία φωτιάς επάνω του, και στη συνέχεια ο ελληνορθόδοξος Πατριάρχης εισήλθε στο εσωτερικό του Παναγίου Τάφου, ενώ ο Πατριάρχης των Αρμενίων παρέμεινε στον προθάλαμο.

Λίγα λεπτά αργότερα, το θαύμα έγινε. Ιερείς σφράγισαν την είσοδο με μελισσοκέρι και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξήλθε από τον Πανάγιο Τάφο κρατώντας στα χέρια του δύο αναμμένες δεσμίδες αποτελούμενες από 33 κεριά.

Το Άγιο Φως ήρθε και πάλι στη Γη, ενώ το πλήθος των προσκυνητών που περίμενε έξω από τον ναό δε συγκράτησε τον ενθουσιασμό του και ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Ωστόσο, εντύπωση έχει προκαλέσει στιγμιότυπο του βίντεο που ακολουθεί, στο 6ο λεπτό ακριβώς, που κάνει τον γύρο του κόσμου και δείχνει τον Ναυπλιώτη Ιορδάνη Δαμιανό που βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα να πιάνει τη φωτιά από τα κεριά και να μην καίγεται. Το βίντεο έχει αναπαραχθεί από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία και το CNN.


Πηγή: agioritikovima.gr

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013, 15:06