Με την ελληνική σημαία στο ένα χέρι και με τον πάγο να έχει καλύψει το πρόσωπό του, ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος έπεσε στον τερματισμό εξαντλημένος στα γόνατά του, πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα, αφού κέρδισε τον Μαραθώνιο του Βόρειου Πόλου, τον αγώνα που διεξάγεται στο βορειότερο σημείο της Γης.

«Είναι σχεδόν απίστευτο. Ξέρετε, είμαι Έλληνας και αυτό δεν είναι το… κατάλληλο μέρος για εμένα. Είναι σαν να τρέχει σε αγώνα στην έρημο ένας Εσκιμώος» είπε ο Έλληνας δρομέας μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στον Μαραθώνιο αγώνα του Βόρειου Πόλου (North Pole Marathon).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος, που έχει τρέξει στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, όπως την έρημο Σαχάρα, την Παταγονία, το Μπουτάν και την Κοιλάδα του Θανάτου (ΗΠΑ), τερμάτισε σε 4 ώρες 34 λεπτά 36 δευτερόλεπτα, σχεδόν μισή νωρίτερα από τον Μολδαβό Ντμίτρι Βολόσιν (5:03:26) και τον Αυστραλό Ντέιβιντ Φιλντ (5:03:34).

Ο Έλληνας δρομέας ξεπέρασε τους 46 αντιπάλους του και θερμοκρασίες που έφθαναν τους μείον 33 βαθμούς Κελσίου (27,4 βαθμοί Φαρενάιτ) για να κερδίσει τον «πιο κρύο Μαραθώνιο» του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης