Την υπεύθυνη δήλωση λήξης της απεργίας πείνας και δίψας που πραγματοποιούσε από την 23η Μαϊου, υπέγραψε ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης.

Ο Βασίλης Δημάκης μόλις επέστρεψε στο κελί του στη Δ’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, ήπιε νερό και υπέγραψε την λήξη της απεργίας που πραγματοποιούσε με αίτημα την επιστροφή του στη συγκεκριμένη πτέρυγα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την είδηση για την επιστροφή του Δημάκη στον αρχικό χώρο κράτησής του ανακοίνωσε η ίδια η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η όποια δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ο Δημάκης επιστρέφει στη δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι, καθώς εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους έγιναν οι μεταγωγές του και η κράτησή του σε άλλους χώρους και ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες». Επίσης συμπλήρωσε με νόημα: «Ευελπιστώ ότι από εδώ και στο εξής θα συνεχίσει ήσυχα την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο, αλλά και την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του».

Να σημειωθεί ότι την ανησυχία της για την πορεία της υγείας του απεργού πείνας και δίψας κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη που μετήχθη, από τις φυλακές Κορυδαλλού στα Γρεβενά και από εκεί σε καραντίνα στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, είχε εκφράσει πρόσφατα σε κατεπείγουσα δήλωσή της η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα τoυ Ανθρώπου (ΕΕΔΑ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επιτροπή, σημείωνε πως η μεταγωγή του είχε σαν αποτέλεσμα να μη μπορεί να συνεχίσει την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων του στο ΕΚΠΑ και καλούσε για πολλοστή φορά την Ελληνική Πολιτεία να σεβαστεί και να διασφαλίσει το δικαίωμα του Βασίλη Δημάκη στην εκπαίδευση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης