Τα πρώτα 40 δείγματα από γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς αλλά και πολίτες πέριξ της εν λόγω περιοχής ελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην Παραμυθιά. Κανονικά εξάλλου συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία της ιχνηλάτησης των 7 επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων Covid-19.

Όπως είπε μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ο αντιδήμαρχος κ.Φάνης Μπέλλος οι έλεγχοι θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα ενώ έχει ζητηθεί και άλλο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στην περιοχή ώστε να γίνουν έλεγχοι και στις 33 κοινότητες του Δήμου για τη διαμόρφωση μιας καλύτερης εικόνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στα δημοτικά σχολεία που δεν λειτούργησαν σήμερα ο κ.Μπέλλος σημείωσε πως η απόφαση για τη μη λειτουργία τους ελήφθη χθες το βράδυ από τον Δήμαρχο μόλις γνωστοποιήθηκε ότι τα θετικά δείγματα ήταν 7 και καθώς υπήρχαν μαθητές που θα μεταφέρονταν με λεωφορεία για την αποφυγή συγχρωτισμού με γνώμονα πάντα  την ασφάλειά τους.

Η αντίδραση του Δήμου Σουλίου υπήρξε  άμεση και το Σάββατο το βράδυ απολυμάνθηκε το Κ.Υ και τα ασθενοφόρα ενώ χθες απολυμάνθηκαν όλες οι σχολικές μονάδες ,με τις απολυμάνσεις να συνεχίζονται σε όλους τους δημόσιους χώρους, πλατείες, στάσεις αστικών λεωφορείων κ.α.

Απαντώντας στο ερώτημα αν εξετάζεται το ενδεχόμενο lockdown  ο Αντιδήμαρχος είπε:
«Αυτή τη στιγμή δεν  έχουμε τέτοια ενημέρωση. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου. Αναμένουμε τα αποτελέσματα από το ΠΓΝΙ  και το νοσοκομείο Φιλιατών από δείγματα που δόθηκαν χθες .»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σουλίου κ.Γιάννης Καραγιάννης ανέφερε: «Απευχόμαστε το ενδεχόμενο ενός lockdown. Προσπαθούμε με τις ενέργειες που κάνουμε να περιορίσουμε το φαινόμενο. Έχουμε προχωρήσει από το Σάββατο το βράδυ σε 2 απολυμάνσεις του Κ.Υ Υγείας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, τον κ.Μαυρογιώργο και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας τον κ.Πιτούλη και σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό ο οποίος ενήργησε άμεσα και μας έφερε μια σκηνή την τοποθετήσαμε έξω από το Κ.Υ, ώστε τα ύποπτα κρούσματα να εξετάζονται εκεί και να μην μπαίνουν  μέσα στο Κ.Υ  προκειμένου να μην χρειάζεται συνεχώς απολύμανση».

O Δήμαρχος υπογράμμισε πως έγινε απολύμανση και στο εξεταστικό κέντρο όπου με συμμετοχή 100% οι μαθητές δίνουν τον δικό τους αγώνα στις Πανελλαδικές εξετάσεις ενώ αναφερόμενος στην ψυχολογία του κόσμου σημείωσε πως οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν το νέο σκηνικό που προέκυψε τα τελευταία 2ωρα με   ψυχραιμία.

Ο κ.Καραγιάννης τόνισε   και αυτός πως είναι απαραίτητη η παρουσία και άλλου κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην περιοχή  τόσο για τη λήψη όσο γίνεται περισσότερων δειγμάτων  όσο  και για τον εντοπισμό της «πηγής του κακού».

«Το μόνο ενθαρρυντικό από όσο γνωρίζουμε από την επικοινωνία μας με όσους  ασθενείς  βρίσκονται στα σπίτια τους, εκτός από το  περιστατικό που νοσηλεύεται στο ΠΓΝΙ, είναι πως έχουν ήπια συμπτώματα.

Από εκεί και πέρα εμείς κοιτάμε με τις ενέργειες που θα κάνουμε όσο μπορούμε να απομονώσουμε και να αφυπνίσουμε τους πολίτες οι οποίοι επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας μια πολύ υπεύθυνη στάση, να την τηρήσουν ξανά και να μην βγούμε έξω σαν να έχουμε …την απελευθέρωση της Ελλάδας πάλι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Καραγιάννης.

Πηγή: epirus-tv-news.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης