Πτώση της στάθμης του Έβρου αναμένουν οι Αρχές

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014, 11:12
Πτώση της στάθμης του Έβρου αναμένουν οι Αρχές
Υποχώρηση της ανόδου της στάθμης του Έβρου αναμένουν τα επόμενα 24ωρα οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες παραμένουν σε εγρήγορση, ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Μετά την απότομη αύξηση της ροής υδάτων που προκλήθηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στο κεντρικό, ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας, υπήρξε σημαντική αύξηση της στάθμης στην ελληνική κοίτη του ποταμού, με παροχές που ξεπέρασαν τα 1.200 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμούν ότι σήμερα υπάρχει μείωση των παροχών αυτών, περίπου στα 950 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, σε βαθμό που τους επιτρέπει να «βλέπουν» εκτόνωση του φαινομένου τα επόμενα 24ωρα.

«Με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, επισκεφθήκαμε τις περιοχές, όπου μπορεί να προκύψουν προβλήματα στα αναχώματα, συνοδεία των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας και σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους, με στόχο να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης παραμένουν σε διαρκή ετοιμότητα παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου και συστήνουν -μεταξύ άλλων- σε κτηνοτρόφους και αγρότες που δραστηριοποιούνται κοντά στα αναχώματα να απομακρύνουν απ' αυτά μηχανήματα και ζώα, και γενικότερα να μην τα πλησιάζουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014, 11:12