Ελέγχους στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους μεμονωμένοι εθελοντές που δραστηριοποιούνται στα νησιά του βορείου Αιγαίου βοηθώντας στους πρόσφυγες θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Frontex.

«Δεν έχουμε στόχο να θίξουμε τους εθελοντές και τους εργαζόμενους σε ΜΚΟ και το έργο τους, αλλά να τονίσουμε την παρουσία της αστυνομίας σε ακτές και γενικότερα σε σημεία απόβασης μεταναστών και προσφύγων» δήλωσε ανώτερο στέλεχος της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι επίσης να εντοπιστούν όσοι, παριστάνοντας τον εθελοντή, κλέβουν αντικείμενα των προσφύγων ή βάρκες και μηχανές.

Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, θα ζητείται από όσους επιχειρούν στις ακτές η αστυνομική ταυτότητα και το όνομα της προκειμένου να ελέγχεται αν είναι διαπιστευμένη.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας σε όλους τους κατοίκους των νησιών. Αίσθημα που τον τελευταίο καιρό έχει διασαλευτεί από όσα λέγονται και γράφονται γύρω από τους εκατοντάδες εργαζόμενους σε ΜΚΟ και άλλους εθελοντές που επιχειρούν παρεμβαίνοντας σε θέματα διαχείρισης προσφυγικών ροών στα νησιά, εντελώς ανεξέλεγκτα» δήλωσε η πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ελέγχους σε 24ωρη βάση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης