Ελέγχους σε σκάφη αναψυχής που βρίσκονταν εν πλω ή ήταν ελλιμενισμένα σε νησιά των Κυκλάδων έκαναν από κοινού κλιμάκια της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι έγιναν κατά τη διάρκεια της κοινής συντονισμένης επιχείρησης το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν κυρίως στη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, στην ανασφάλιστη εργασία, στις παράνομες ναυλώσεις, στον έλεγχο της πληρότητας ως προς τα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα και πιστοποιητικά, καθώς και στον εξοπλισμό ασφαλείας των σκαφών.

Ως προς τα αποτελέσματα της επιχείρησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ελέγχθηκαν συνολικά 16 σκάφη αναψυχής και συγκεκριμένα 4 επαγγελματικά, 9 ερασιτεχνικά και 3 ταχύπλοα, και διαπιστώθηκε παράβαση που αφορούσε ανασφάλιστη εργασία μέλους πληρώματος, ενώ για 2 ακόμα περιπτώσεις διενεργείται περαιτέρω έρευνα για την εξακρίβωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης