Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός ο οποίος είχε εμπλακεί σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην Κηφισιά, σύμφωνα με το συνήγορό του Αθανάσιο Πλεύρη.

Σε βάρος του αστυνομικού οι εισαγγελικές αρχές δεν άσκησαν ποινική δίωξη, καθώς έκριναν, κατά τον συνήγορο, ότι τα στοιχεία σε βάρος του αστυνομικού είναι ελλιπή και η υπόθεση χρήζει περαιτέρω έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου, όπως δήλωσε ο κ. Πλεύρης ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος – δεν οδηγήθηκε μάλιστα στον ανακριτή – μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ο εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξε – Τι υποστήριξε ο αστυνομικός

Tη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας, για την υπόθεση με τον αστυνομικoύ που φέρεται να προκάλεσε το θάνατο ενός 42χρονου Ρομά το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου στην Κάτω Κηφισιά.

Ο εισαγγελέας δεν άσκησε ποινική δίωξη, ζητώντας να επιστραφεί η δικογραφία στην αστυνομία, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του 42χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός υποστηρίζει πως δεν πυροβόλησε απευθείας το θύμα, αλλά πως έγινε συμπλοκή μεταξύ του αστυνομικού και των 2 ατόμων, με τον αστυνομικό να υποστηρίζει πως ήθελε να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο αστυνομικός υποστηρίζει πως είδε τους δύο άνδρες να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο με μια 82χρονη γυναίκα και νόμισε πως συμβαίνει κάτι περίεργο, γι αυτό και ζήτησε να κάνει έλεγχο. Ωστόσο, υποστηρίζει, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν και είδε τον οδηγό να βγάζει όπλο, τον έσπρωξε κατευθείαν και ακολούθησε συμπλοκή με πυροβολισμούς.

Διαβάστε επίσης: Κηφισιά: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε κατά κακοποιών που άρπαξαν ηλικιωμένη – Ένας νεκρός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης