Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος απολογήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς για τη νέα δικογραφία που τον βαρύνει στο πλαίσιο της μεγάλης υπόθεσης των εξοπλιστικών. Στον πρώην υπουργό επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και χρηματική εγγύηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για ποσό ύψους 773.989,20 ελβετικών φράγκων που φέρεται να αποτελεί μέρος των παράνομων αμοιβών από τα εξοπλιστικά.  Το εν λόγω ποσό φέρεται να «επενδύθηκε» σε ασφαλιστήριο ζωής στην Ελβετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνήθηκε ότι σχετίζεται με το εν λόγω συμβόλαιο, το οποίο φαινόταν να είναι στο όνομα του Νίκου Ζήγρα.

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού ωστόσο στη δίκη του απολογία έριξε όλες τις ευθύνες στον Άκη Τσοχατζόπουλο και στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, κατηγορούμενη και αυτή στην εν λόγω υπόθεση, η οποία φέρεται να εισέπραττε τις ετήσιες αποδόσεις του συμβολαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Άκη Τσοχατζόπουλου:

Κατά την έξοδό του από την Ευελπίδων ο πρώην υπουργός έδειξε έκπληξη για τη μεγάλη παρουσία εκπροσώπων του Τύπου. «Πώς έτσι όλοι μαζί εδώ πέρα; Κάτι πάθατε, μου φαίνεται» σχολίασε.

«Αναμένω τις περαιτέρω διαδικασίες. Δεν μπορώ να σχολιάσω θεσμικά όργανα της Πολιτείας» ανέφερε.

Σε ερώτηση που του έγινε για το εάν απολογήθηκε για ένα ποσό 700.000 φράγκων ο κ. Τσοχατζόπουλος απάντησε: «Όχι, Ποιος σας τα είπε αυτά; Σας είπα εγώ τέτοιο πράγμα ή ο δικηγόρος μου…».

Για τις κατηγορίες περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος, σχολίασε: «Η κατηγορία αυτή με συνοδεύει εδώ και πολλά χρόνια, από ανεύθυνες και καταχρηστικές συστάσεις».

Οι δηλώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου:

Η νέα δικαστική περιπέτεια του Άκη Τσοχατζόπουλου αφορούσε στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί στο πλαίσιο της μεγάλης υπόθεσης με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κλήθηκε σε απολογία στους ανακριτές διαφθοράς για ποσό περίπου 700.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να προήλθε από τις «αμαρτωλές» συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M, το οποίο επενδύθηκε σε ένα ασφαλιστήριο ζωής. Το ποσό αυτό φαίνεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να εισπράχθηκε ως μέρος της μίζας για να προχωρήσουν οι επίμαχες συμβάσεις.

Στη νέα δικογραφία κατηγορούμενοι είναι επίσης ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, και η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η οποία έχει επίσης κληθεί σε απολογία για την επόμενη εβδομάδα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 19 ετών και είναι ελεύθερος μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας, έως ότου συζητηθεί η αίτηση αναίρεσής του στον Άρειο Πάγο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης