«Ελευθερία» θα ονομαστεί η επιχείρηση για τον εμβολιασμό των Ελλήνων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 20:19
«Ελευθερία» θα ονομαστεί η επιχείρηση για τον εμβολιασμό των Ελλήνων

Το όνομα της επιχείρησης για τον εμβολιασμό των Ελλήνων που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2021.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά πως ο εμβολιασμός σηματοδοτεί την αρχή του τέλους: «Την ελευθερία μας και γι' αυτό έτσι θα ονομάσουμε αυτή την επιχείρηση. Την ελευθερία να ζούμε απελευθερωμένοι από την ομηρία της πανδημίας, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια την ελευθερία μας ως έθνος. Είναι στο χέρι σας αύριο το εμβόλιο να το κάνουμε όλοι. Η αισιόδοξη επόμενη μέρα είναι πραγματικά στα χέρια μας και σας καλώ να τη χτίσουμε με ενότητα», ανέφερε.

Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσει δωρεάν και με ασφάλεια σε κάθε γωνιά του τόπου, σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Μίλησε για μια «σύνθετη άσκηση» και έκανε αναφορά στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και τις 65 κινητές μονάδες, ενώ τόνισε ότι «ίσως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός να δώσει την έγκριση μία εβδομάδα νωρίτερα, άρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτή την άσκηση». Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επικοινωνιακή εκστρατεία όπου θ' αξιοποιήσει τους πάντες, κάνοντας αναφορά και στους φαρμακοποιούς που θα βοηθήσουν και στο κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό. «Θα πετύχουμε. Αλλά η απειλή θα καραδοκεί έως τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού και γι' αυτό η προσήλωση στα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστεί. Θα φοράμε μάσκα κατά το εμβόλιο και θα φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο».

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 20:19