Ελεύθερη χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή για την τραγωδία στο Μάτι, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου απολογήθηκε επί 12 ώρες καθώς βρίσκεται ανάμεσα στους 20 κατηγορουμένους για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 που άφησε πίσω της 102 νεκρούς και τεράστιες υλικές ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρένα Δούρου βαρύνεται με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος κατά περίπτωση, του εμπρησμού από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικών βλαβών κατά συρροή, διά παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία της αρνήθηκε ότι είχε αποφασιστικό ρόλο στην χειρισμό της κρίσιμης κατάστασης και ότι χρειαζόταν σχετική εισήγηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Αντικρούοντας το κατηγορητήριο του ανακριτή υποστηρίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ευθύνη για το τραγικό αποτέλεσμα της φωτιάς και πως η ίδια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έπραξε όσα έπρεπε. Στο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων που είχε δώσει στους εισαγγελείς που διενέργησαν προκαταρκτική εξέταση για τη φωτιά στην Ανατολική Αττική, η πρώην περιφερειάρχης επέρριπτε ευθύνες στην Πυροσβεστική τόσο για την αρχική αντιμετώπιση του φαινομένου όσο και για τις μετέπειτα κινήσεις που έγιναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης