Καταβάλλοντας εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι τέσσερις ιδιοκτήτες εταιρειών με ρυμουλκά σκάφη που κατηγορούνται για την  υπόθεση χρηματισμού ανώτερων λιμενικών υπαλλήλων της πόλης προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα δικά τους συμφέροντα έναντι άλλης ανταγωνίστριας εταιρείας.

Οι υπόλοιποι επτά συγκατηγορούμενοι υπάλληλοί τους αφέθηκαν ελεύθεροι επίσης υπό τον όρο καταβολής εγγύησης ύψους από 2000 έως 10000 ευρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο το πρωί απολογείται ο επί σειρά ετών κεντρικός λιμενάρχης της Θεσσαλονίκης και οι έξι πλοηγοί του λιμένα της πόλης.

 Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης επισημαίνοντας ότι δεν τεκμηριώνεται οικονομία ζημία εις βάρος της φερόμενης ως θιγόμενης εταιρείας.

Όσο για τα περί χρηματισμού πλοηγών του λιμανιού, οι πλοιοκτήτες έκαναν λόγο για «φιλοδωρήματα», μικρή κλίμακας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κάτι σύνηθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση για ποσά που εισέπραττε σε μηναία βάση ο κεντρικός λιμενάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, τονίστηκε ότι επρόκειτο για ποσά που συνδέονταν με την αγορά εξοπλισμού.

Οι υπάλληλοι των εμπλεκόμενων εταιρειών ανέφεραν στις απολογίες τους ότι εκτελούσαν απλά εντολές, ενώ αρνήθηκαν το σύνολο των κατηγοριών που τους καταλογίζονται.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως αποφασίστηκε τελικά να αφεθούν ελεύθεροι και οι έντεκα παραπάνω κατηγορούμενοι, με μοναδικό όρο την καταβολή εγγύησης.

Εκτός από τον  κεντρικό λιμενάρχη Θεσσαλονίκης αύριο απολογούναι και οι έξι πλοηγοί του ίδιου λιμένα που συνελήφθησαν και ήδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή αυτοδίκαιη αργία. Κατηγορούνται εκτός από εγκληματική οργάνωση και εκβίαση, για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροληψία υπαλλήλου, σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης