Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Συγκινημένη η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, επέστρεψε σήμερα στην Ελλάδα, γεγονός που επισφραγίζει το τέλος ενός Γολγοθά που βίωσε η ίδια επί 17 μήνες, όντας έγκλειστη σε φυλακές του Χονγκ Κονγκ για υπόθεση κοκαΐνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ειρήνη αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας με πτήση από το Χονγκ Κονγκ λίγο πριν τις 11 το πρωί.

«Με μεγάλη χαρά φτάνω στα πάτρια εδάφη μετά από 17 μήνες άδικης κράτησης. Από την αρχή το είχα πει ότι είμαι αθώα. Ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου τον δικηγόρο μου για τη μάχη που έδωσε, τις ελληνικές προξενικές αρχές στο Χονγκ Κονγκ που με βοήθησαν αλλά και όλους, γνωστούς και αγνώστους, που βοήθησαν εμένα και την οικογένεια μου.

»Θέλω  πλέον να ξεκινήσω τη ζωή μου από την αρχή στη Μυτιλήνη και να αρχίσω να σχεδιάζω το μέλλον μου. Χρειαζομαι επίσης σεβασμό και ηρεμία στην προσωπική μου ζωή», δήλωσε με το χαμόγελο στα χείλη στους δημοσιογράφους που την περίμεναν στο αεροδρόμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδέχομαι την Ειρήνη και τους γονείς της στην Ελλάδα. Η περιπέτεια που ξεκίνησε πριν από 17 μήνες λαμβάνει σήμερα τέλος με την επιστροφή της στην πατρίδα. Χρειάστηκε κόπος, χιλιάδες ώρες εργασίας, συνεργασία, μεγάλη υπομονή από μέρους της και από το μέρος της οικογένειάς της.

»Η αποστολή μου ολοκληρώνεται σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενος που την υποδέχομαι στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή την ονειρευόταν και εκείνη και εγώ και είναι ευλογία Θεού το ότι σήμερα είμαστε εδώ».

Βίντεο με την άφιξη και τις δηλώσεις τους:

 

Φωτογραφίες από την άφιξη:

 

Το ιστορικό της περιπέτειας

Το 21 ετών μοντέλο στις 13 Μαρτίου έλαβε το λυτρωτικό έγγραφο της αποφυλάκισής του καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να την αθωώσει, μια απόφαση που δεν θεωρείτο δεδομένη, από τη στιγμή που η νομοθεσία στο Χονγκ Κονγκ για υποθέσεις ναρκωτικών είναι εξαιρετικά αυστηρή.

Το μοντέλο αντιμετώπιζε κατηγορίες για διακίνηση και εμπορία κοκαΐνης, καθώς είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Χόνγκ Κονγκ με ποσότητα 2,6 κιλών της εν λόγω ναρκωτικής ουσίας.

Ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε ευτυχής μετά την αθωωτική απόφαση η οποία ελήφθη ομόφωνα με επτά ψήφους υπέρ και 0 κατά.

Μία εβδομάδα αργότερα, το μοντέλο επέστρεψε στην Ελλάδα, έτοιμο να ξεκινήσει τη ζωή του, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

«Εκφράζω τη χαρά και θα έλεγα τη συγκίνησή μου για την ομόφωνη αθώωση της Ειρήνης. Η άρτια προετοιμασία της υπεράσπισής της επί 17 μήνες και η άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους στο Χονγκ Κονγκ απέδωσαν τους καρπούς τους. Ήμουν -ως γνωστόν- επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της δίκης λόγω της αυστηρότατης νομοθεσίας που ισχύει στην Κίνα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αισθάνομαι ευτυχής επειδή διαψεύστηκα…» είχε δηλώσει ο δικηγόρος της Ειρήνης Σάκης Κεχαγιόγλου έπειτα από την αποφυλάκιση της κοπέλας.

  Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου με τον δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόγλου λίγο μετά την αποφυλάκισή της.

Διαβάστε επίσης:
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης