Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τον βιασμό 21χρονης φοιτήτριας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015, 18:41
Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τον βιασμό 21χρονης φοιτήτριας
Ελεύθεροι αφέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό 21χρονης φοιτήτριας στην Ξάνθη, έπειτα από τη διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακριτή.

Από το πρωί οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν στα δικαστήρια μαζί με τους δικηγόρους τους και απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή.

Στην υπόθεση κατέθεσαν και οκτώ μάρτυρες, ενώ για πρώτη φορά εδώ και 20 περίπου χρόνια υπήρξε διαφωνία μεταξύ Ανακριτή και Εισαγγελέα, για το αν πρέπει να προφυλακιστούν ή όχι μέχρι την εκδίκαση της κύριας υπόθεσης. Λόγω τις διαφωνίας, οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στην Ξάνθη διάταξη που ψηφίσθηκε πριν λίγους μήνες, σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται κατ' οίκον περιορισμός σε κατηγορούμενο, έπειτα από διαφωνία Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Ο κατ' οίκον περιορισμός επιβάλλεται μέχρι την επίλυση της διαφωνίας από το δικαστικό συμβούλιο, προκειμένου να εξασφαλισθεί αποτελεσματικά η παρουσία του κατηγορουμένου κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και η υποβολή του στην εκτέλεση του οικείου βουλεύματος, χωρίς να περιορίζονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τα ατομικά του δικαιώματα.

Με πληροφορίες από το xanthinews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015, 18:42