Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης – με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα – οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 18χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα. Οι απολογίες των επτά αστυνομικών διήρκεσαν σχεδόν 12 ώρες. Την απόφαση υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα οι συγκεντρωμένοι αστυνομικοί έξω από τα δικαστήρια.

Σημειώνεται πως ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκε και ο 15χρονος Ρομά, που είχε καταφέρει να διαφύγει. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε μαζί με τη συνήγορό του στα δικαστήρια του Πειραιά, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως ανέφερε, ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, ενώ υποστήριξε ότι μόλις σταμάτησαν το αυτοκίνητο οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τότε επιχείρησαν να διαφύγουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης των  αστυνομικών υποστήριξε σε δηλώσεις του πως ο 15χρονος που παρουσιάστηκε δεν είναι αυτός που επέβαινε στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς δεν έχει το ίδιο σωματότυπο ούτε τα ίδια χαρακτηριστικά οπότε για κάποιους άλλους λόγους  -όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης τους -, έφεραν τον συγκεκριμένο ανήλικο να «φορτωθεί» την συγκεκριμένη υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, στο Τζάνειο Νοσοκομείο στον Πειραιά η ανακρίτρια πήρε κατάθεση από τον Ρομά που νοσηλεύεται.

Διαβάστε επίσης: Πέραμα: Παρουσιάστηκε ο 15χρονος που διέφυγε μετά την καταδίωξη

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. για την καταδίωξη στο Πέραμα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης