Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη όλα τα στελέχη της Attica Bank για την υπόθεση με τις παράνομες διαφημιστικές δαπάνες σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Π. Μαυρίκου.

Συνολικά 11 τραπεζικά στελέχη που μετείχαν στις αρμόδιες επιτροπές οι οποίες ενέκριναν τα εν λόγω διαφημιστικά πακέτα κλήθηκαν σε απολογία από τον ανακριτή για απιστία σε βαθμό κακουργήματος,, όπως και ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορία αφορά τις αποφάσεις που είχαν ανάψει το πράσινο φως για τις διαφημιστικές καταχωρίσεις με ποσά δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την κυκλοφορία των εφημερίδων και την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων συμφερόντων του Π. Μαυρίκου και χωρίς να εξυπηρετείται ο σκοπός της διαφήμισης. Το αδίκημα της απιστίας φέρεται να έχει τελεστεί την χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για την μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.00 ευρώ και για την τράπεζα φτάνει περίπου σε 380.000 ευρώ.
Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ακόμη ένας κατηγορούμενος, πρώην στέλεχος της ΕΥΔΑΠ που επίσης κλήθηκε σε απολογία.

Για την υπόθεση είχε αρχικά ασκηθεί ποινική δίωξη για τρία άτομα (Π. Μαυρικου, Π. Μουσσά και Χρ. Φράγκου) για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροδοκία. Οι κατηγορούμενοι είχαν απολογηθεί σε άλλον ανακριτή ο οποίος όμως με βάση μία έκθεση που είχε στη διάθεσή του διαπίστωσε ευθύνες στελεχών ΔΕΚΟ και της τράπεζας που φέρονται να είχαν ρόλο στην ανάθεση διαφημιστικών πακέτων σε συγκεκριμένα μέσα. Έτσι ακολούθησε η άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νομού περί καταχραστών του δημοσίου.

Μετά το τέλος της ανάκρισης η δικογραφία διαβιβάζεται στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών που θα αποφασίσει για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης