Σε ερεθισμό του λαιμού από την εισπνοή χημικών, και όχι από χτύπημα με γκλομπ, αποδίδουν πηγές της αστυνομίας την ενόχληση που ένιωσε ένα πεντάχρονο αγόρι χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Γαλάτσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μικρός ήταν μαζί με τη γιαγιά του όταν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν τη συγκέντρωση που υπήρχε στο σημείο. Ο μικρούλης δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί από το κατάστημα όπου καθόταν, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει τα χημικά. Στη συνέχεια, και αφού είχαν περάσει περίπου δύο ώρες, η γιαγιά του παιδιού επικοινώνησε με την αστυνομία λέγοντας ότι απευθύνθηκε σε παιδίατρο ο οποίος της υπέδειξε τι έπρεπε να κάνει. Διερευνώνται όμως δύο ακόμα περιστατικά. Μιας γυναίκας που μεταφέρθηκε από το νεκροταφείο του Ηρακλείου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και μίας ακόμα που φέρει τραύματα στο κεφάλι και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης ανάφερε σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα χθεσινά περιστατικά: «Είναι πραγματικά αδιανόητο εκεί που ένας πολίτης πίνει τον καφέ του, ξαφνικά να εφορμούν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες μάλιστα ασκούν τόση βία ώστε σημειώνονται τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών… Ρωτάμε τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα κακοποίησης -και μάλιστα με χρήση κλομπ- πεντάχρονου παιδιού! Ρωτάμε αν επιχείρησαν δυνάμεις των ΜΑΤ σε καφετέρια κάνοντας χρήση χημικών και χρησιμοποιώντας πρωτοφανή βία!». 

Τέλος κατά τις δύο χθεσινές πορείες έγιναν 13 συλλήψεις από την περιοχή του Γαλατσίου και εννέα από το Νέο Ηράκλειο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης