Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε γονείς και μαθητές, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Porto Ouvertes», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (περίπτερο) διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές για ασφαλέστερη πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε παρουσίαση της εφαρμογής (application) «Cyberkid», μέσω της οποίας οι μαθητές μπορούν να ενημερώνονται για την ασφαλή πλοήγηση και τους κινδύνους του διαδικτύου, να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια και να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time), σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω του «Cyber Alert».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, στον χώρο του περιπτέρου λειτούργησαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που έδωσαν τη δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν το παιχνίδι «Cyber Expert», καθώς και άλλα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στον ιστότοπο www.cyberkid.gr.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του διημέρου, εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσαν τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά, για τα παρακάτω θέματα:

• μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο
• το φαινόμενο του Cyberbullying
• μέσα κοινωνικής δικτύωσης
• κραυγές απόγνωσης μέσω διαδικτύου (πρόληψη αυτοκτονιών) και
• ηλεκτρονικό έγκλημα και νομοθεσία που εφαρμόζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης