Ένα εκχιονιστικό μηχάνημα με τον χειριστή του και κλιμάκιο της ΔΕΗ θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα με το πρωινό δρομολόγιο του Πρωτέα στις 8 π.μ. για τη Σκόπελο και 9 π.μ. για την Αλόννησο αντίστοιχα.

Στη Σκόπελο το μηχάνημα θα συνδράμει στον αποχιονισμό του οδικού δικτύου που εκτείνεται σε μήκος 36 χλμ, ενώ στην Αλόννησο το κλιμάκιο τεχνικών της ΔΕΗ θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις πολλές ζημιές που προκλήθηκαν στο δίκτυο από πτώσεις δένδρων λόγω των θυελλωδών ανέμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η κατάσταση στα δύο νησιά είναι πολύ δύσκολη, ενώ η Αλόννησος είναι χωρίς ρεύμα, νερό και τηλεφωνικές επικοινωνίες και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο παγετός είναι το κύριο χαρακτηριστικό που επικρατεί στην χερσαία Μαγνησία, με τους δρόμους ανοιχτούς, αλλά προσβάσιμους μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Από το απόγευμα μέχρι και αργά τη νύχτα θα γίνονται επιχειρήσεις στη δυτική Μαγνησία στο Δήμο Αλμυρού και στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, ειδικά στις ορεινές περιοχές όπου η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα πυκνή. Καλύτερη είναι η κατάσταση στο Ανατολικό Πήλιο, όπου όμως τα ξημερώματα θα γίνει ρίψει αλατιού.

Στις 8.30 το βράδυ στο Βόλο η θερμοκρασία ήταν -4 βαθμοί Κελσίου ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται νέα πτώση. Στα Χάνια το θερμόμετρο έδειχνε -13 β. Κ. και οι οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να χειροτερέψουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανονικά θα ανοίξει αύριο Δευτέρα το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, στις 10π.μ.
Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία σε όλη τη Μαγνησία αύριο Δευτέρα (πρώτη μέρα λειτουργίας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων) θα παραμείνουν κλειστά.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

Διαβάστε επίσης: Αλόννησος: Το χιόνι έφθασε στην παραλία…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης