Εκβίαζε καταστηματάρχες υποδυόμενος τον υπάλληλο του ΕΦΕΤ ή του ΙΚΑ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Μαΐου 2016, 13:46
Εκβίαζε καταστηματάρχες υποδυόμενος τον υπάλληλο του ΕΦΕΤ ή του ΙΚΑ
Σε τουλάχιστον εκατό περιπτώσεις εκβιασμών και εξαπάτησης καταστηματαρχών εμπλέκεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο ταυτόχρονων αστυνομικών επιχειρήσεων, το μεσημέρι του Σαββάτου σε Κερατσίνι, Άνω Πατήσια, Καλαμάτα και Χανιά, συνελήφθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 56, 52 και 44 ετών και τρεις γυναίκες 64, 41 και 35 ετών.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο 56χρονος συλληφθείς, που είχε ηγετικό ρόλο, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα και προσποιούνταν τον υπάλληλο διαφόρων δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών (ΕΦΕΤ, ΙΚΑ, Τμήμα Υγιεινής, Κτηνιατρική Υπηρεσία κ.ά.), χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα.

Στις τηλεφωνικές αυτές επικοινωνίες απειλούσε τους ιδιοκτήτες με «ελέγχους» στα καταστήματά τους για βεβαίωση παραβάσεων ή για «καταγγελίες» που επισύρουν υψηλά πρόστιμα, απαιτώντας εκβιαστικά την καταβολή διαφόρων, κατά περίπτωση, χρηματικών ποσών.

Η κατάθεση των χρημάτων γινόταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυε ο αρχηγός της οργάνωσης και ανήκαν στον ίδιο ή τους συνεργάτες του.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, απάτη και αντιποίηση κατ’ εξακολούθηση, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Η Αστυνομία διερευνά την πιθανότητα να υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις εξαπάτησης από την ίδια σπείρα, αλλά και την ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων προσώπων στην υπόθεση.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Μαΐου 2016, 13:49