Σε αργία για 6 μήνες, μέχρι δηλαδή να εκδικαστεί η υπόθεσή του τον Ιούνιο, τέθηκε με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ο χειρουργός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου που κατηγορείται για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση.

Ο γιατρός, ο οποίος συνελήφθη τον Νοέμβριο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που του είχε δώσει σε φάκελο ασθενής τον οποίο χειρούργησε, επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν ζήτησε χρήματα, ότι τον παγίδευσαν και ότι δεν γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από αυτή την άδικη καταγγελία.  Είπε μάλιστα ότι φέρθηκε πολύ καλά στον ασθενή και αυτή η ανυπόστατη καταγγελία ήταν… η ανταμοιβή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψή του έγινε αφού ο 46χρονος είχε φύγει από το γραφείου του γιατρού. Είχε προηγηθεί η καταβολή 400 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα μέσα σε ένα φάκελο. Ο γιατρός, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, πήρε αρχικά τον φάκελο και τον έβαλε στο συρτάρι χωρίς να τον ανοίξει.

Όταν μπήκαν οι αστυνομικοί τον έπιασαν να έχει στο χέρι του τυλιγμένο σε ρολό τα 400 ευρώ και άλλα 250 ευρώ. Σε έρευνα στο συρτάρι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ανοιγμένοι φάκελοι, εκ των οποίων ο ένας ανήκε στον 46χρονο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πατρίς», ο ιδιωτικός υπάλληλος που τον κατήγγειλε μεταξύ άλλων είχε αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με ενημέρωσε ότι την Κυριακή, 12.30 το μεσημέρι θα έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο. Εκεί λοιπόν, εγώ του είπα: “Γιατρέ, τι θα σου δώσω;”. Μου είπε “2,3,4 χιλιάρικα” και του είπα: “Εγώ αυτά τα χρήματα δεν τα έχω”. Η απάντησή του ήταν “μάζεψε όσα μπορείς”». Αυτή ήταν η κουβέντα μας. Πιστεύω ότι τα 2,3,4 χιλιάρικα το είπε για πλάκα, αλλά μετά είπε “μάζεψε όσα μπορείς”».

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του 46χρονου ασθενούς, τη Δευτέρα έγινε κανονικά το χειρουργείο. «Μετά που πήγα στον θάλαμο, ήρθε και μου είπε ότι η περίπτωσή μου ήταν δύσκολη, αλλά πήγαν όλα καλά. Την Τρίτη είχα σηκωθεί από το κρεβάτι και του είπα ότι θέλω να τον δω. “Ελα στο γραφείο” ήταν η απάντησή του. Πήρα ένα φακελάκι με 100 ευρώ δανεικά που είχα ζητήσει. Τόσα είχα, από τα 720  ευρώ που παίρνω το μήνα».

Για το τι έγινε μέσα στο γραφείο του γιατρού ο ασθενής ισχυρίζεται ότι ο γιατρός εξοργίστηκε και μόνο που έπιασε το φακελάκι.

«Εξοργίστηκε όταν του έδωσα το φακελάκι, δεν το άνοιξε καν. Το έπιασε και το είδε ότι ήταν λεπτό. Έγινε έξαλλος. “Τι είναι αυτά ρε μ…” μου είπε. Είχα πέρα από τον πόνο μου και την ντροπή μου με αυτά που μου έλεγε. “Σου κάναμε μια εγχείρηση που εάν την έκανες έξω ήθελες τρία με τέσσερα χιλιάρικα. Τουλάχιστον 500 ευρώ έπρεπε να δώσεις”.

Εγώ προσπαθούσα να τον ηρεμήσω λέγοντάς του ότι θα τα μαζέψω και θα φέρω και τα υπόλοιπα. Συνέχισε να μου λέει: “Δεν φταις εσύ, μόνο εγώ που δεν σε έφερνα στα απογευματινά ιατρεία να σου παίρνω στην επίσκεψη από 100 έως 150 ευρώ και να σε ταλαιπωρώ μια εβδομάδα”.

Μου είπε και άλλα που με εξόργισαν περισσότερο.  Έφυγα από το γραφείο του κι αφού έγιναν κάποιες άλλες διαδικασίες, πήρα εξιτήριο στις 19 του μήνα. Η δουλειά μου είναι 500 μέτρα από το νοσοκομείο. Ζήτησα λεφτά από τον εργοδότη μου, αλλά δεν του τα πήγα. Ήρθα σπίτι για να αναρρώσω, αλλά δεν ήμουν καλά με αυτά που είχα ακούσει.

Την  Τετάρτη 20  Νοεμβρίου δεν μπορούσα να κοιμηθώ κι όταν κοιμόμουν είχα εφιάλτες. Την άλλη μέρα το πρωί σκεφτόμουν ότι πρέπει να  πάω στην Αστυνομία.

Πήγα το απόγευμα εκείνης της ημέρας. Μου είπαν οι αστυνομικοί τι να κάνω και τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά».

Η δίκη του ως γνωστόν αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης και ορίστηκε για τις 15 Ιουνίου του 2020.

Πηγή: Πατρίς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης