Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κάθισαν για ακόμη μια φορά τα μέλη της 5μελούς συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένες γυναίκες στη Φθιώτιδα και είχε εξαρθρωθεί από την Ασφάλεια Λαμίας τον Μάιο του 2017.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρισκόταν και ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών Δομοκού, που χρησιμοποιούσε έξι ονόματα και πέντε επίθετα για να διαφεύγει της σύλληψης, αλλά και ένας ακόμη ομοεθνής του, που είχε λειτουργήσει ως πληροφοριοδότης για τη ληστεία της νονάς του στα Καμπιά Σπερχειάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα είχε δείξει τον τρόπο για να εισέλθουν στο σπίτι της άτυχης γυναίκας μέσω καταστήματος με το οποίο επικοινωνούσε εσωτερικά, να της αρπάξουν 16.000 ευρώ και κοσμήματα. Επίσης τη «νονά» του την είχαν δέσει απειλώντας την με μαχαίρι, με τηλεφωνικό καλώδιο και διάφορα υφάσματα!

Η συμμορία είχε διαπράξει μία ακόμη ληστεία στα Καμένα Βούρλα, όπου και εκεί ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια απειλώντας την με κατσαβίδι, ενώ στη συνέχεια την είχαν δέσει κι εκείνη με καλώδιο τηλεφώνου και ένα λουρί βαλίτσας. Από εκεί είχαν αφαιρέσει το ποσό των 1.150 ευρώ, δύο δαχτυλίδια, κινητό, tablet και το κυνηγετικό όπλο του μακαρίτη συζύγου της.

«Με πρόδωσε ο βαφτισιμιός μου…» έλεγε συνέχεια στο δικαστήριο η ηλικιωμένη γυναίκα, που περιέγραψε πώς την έδεσαν σε μια καρέκλα και της αφαίρεσαν τις οικονομίες μιας ζωής, τις οποίες ήθελε για τα γεράματά της. «Με τι να ζήσω τώρα; Με τα 400 ευρώ που παίρνω; Αφού είμαι εντελώς μόνη στη ζωή» πρόσθεσε στην κατάθεσή της η άτυχη γυναίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ποινές – Εκτός φυλακής οι τέσσερις από τους πέντε της συμμορίας

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχους τους τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους επιβάλλοντας στον πρώτο Αλβανό ποινή κάθειρξης 12 ετών και 8 μηνών και στον δεύτερο Αλβανό, που ήταν επίσης παράνομα στη χώρα μας και είχε άμεση σχέση με τις παραπάνω ενέργειες, ποινή κάθειρξης 12 ετών και 7 μηνών. Ο τελευταίος είναι και ο μοναδικός που θα παραμείνει στη φυλακή, καθώς ο συνεργάτης του έχει εκτίσει τον χρόνο που θα μπορούσαν να τον κρατήσουν έγκλειστο.

Στον «βαφτισιμιό» της γιαγιάς και σε έναν ακόμη της 5μελούς συμμορίας επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, με 3ετή όμως αναστολή, ενώ τον τελευταίο, που κατηγορούνταν για υπόθαλψη εγκληματία (επίσης Αλβανός είχε φιλοξενήσει τον δραπέτη των φυλακών), τον έκριναν αθώο λόγω αμφιβολιών.

Τους κατηγορουμένους υπερασπίστηκαν στο Εφετείο Κακουργημάτων οι δικηγόροι Αργ. Καραφέρη, Μ. Σαΐτη και Γ. Ζελενίτσας.

Πηγή: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης